Belföld

Hamis húszezresekkel szórták tele az országot – videó  

Bűnszövetségben gyártották, forgalmazták a laikusok megtévesztésére alkalmas hamis pénzt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomozott a 34 éves M. Gergő és 14 társa ellen. A férfi 2015 szeptemberétől nagy számban készített hamis 20.000 forintos bankjegyeket, amelyeket bűntársai hoztak forgalomba – írja a police.hu.

Mint korábban megírtuk, a rendőrök 2015. december 1-jén fogtak el öt személyt, akik a bankjegyek terjesztésében vettek részt. Autójukban, az otthonaikban a nyomozók hamis húszezreseket, illetve a hamisításhoz szükséges eszközöket foglaltak le. A nyomozók végül eljutottak a 34 éves férfihoz, aki a hamis bankjegyeket előállította.

A laikusok megtévesztésére alkalmas minőségű pénzhamisítást a gyanúsítottak bűnszervezetben követték el.

A hamisítványok legyártása után, pontosan eltervezték a terjesztésben résztvevők, a forgalomba hozatallal megbízottak szerepét és feladatát. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 15 gyanúsítottal szemben járt el.

Eddig összesen 588 darab (11 760 000 forint névértékű) hamis bankjegyet vontak ki a kereskedelmi forgalomból. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik