Sajtótájékoztató iskolai közétkeztetésről
Belföld

A munkahelyi étteremben eszik? Van egy nagyon rossz hírünk :(

Angel Marianna
Angel Marianna

újságíró. 2016. 12. 15. 06:18

A munkahelyi étkezdék jövőre 9, egy évvel később pedig 22 százalékkal magasabb áfakulccsal dolgozhatnak majd, mint a klasszikus éttermek, a hátrányos megkülönböztetés miatt sok közülük rövid időn belül lehúzhatja majd a rolót - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.
Korábban a témában:

Munkahelyi vendéglátóhelyként évek óta mintegy 5500 étkezde szerepel a statisztikákban, ezek között számos olyan van, amelyik zárt irodaházban vagy ipartelepen, teljes mértékben az ott dolgozókból él, de olyan is, amelyik például ugyancsak irodaházban üzemel, de az utcáról is fogad vendégeket. Kérdés, melyik étkezde minősíttetheti át magát hagyományos étteremmé, és élhet a kedvezményes áfakulcs lehetőségével, és melyik nem.

A lap szerint faramuci helyzetet szül majd a helyben készült italok kedvezményes áfája is, eszerint

nem mindegy, hogy fröccsöt kérünk az étteremben, vagy egy deci szódát egy deci borral; a kétféle rendelés ugyanis eltérő áfatartalmat jelent.

Böröcz Lajos, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vendéglátás adókedvezménnyel megsegített egészéhez képest nem lenne óriási költségvonzata, ha a munkahelyi vendéglátásból élők áfakulcsát is csökkentenék.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.