Sajtótájékoztató iskolai közétkeztetésről
Belföld

A munkahelyi étteremben eszik? Van egy nagyon rossz hírünk :(

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2016. 12. 15. 06:18

A munkahelyi étkezdék jövőre 9, egy évvel később pedig 22 százalékkal magasabb áfakulccsal dolgozhatnak majd, mint a klasszikus éttermek, a hátrányos megkülönböztetés miatt sok közülük rövid időn belül lehúzhatja majd a rolót - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.
Korábban a témában:

Munkahelyi vendéglátóhelyként évek óta mintegy 5500 étkezde szerepel a statisztikákban, ezek között számos olyan van, amelyik zárt irodaházban vagy ipartelepen, teljes mértékben az ott dolgozókból él, de olyan is, amelyik például ugyancsak irodaházban üzemel, de az utcáról is fogad vendégeket. Kérdés, melyik étkezde minősíttetheti át magát hagyományos étteremmé, és élhet a kedvezményes áfakulcs lehetőségével, és melyik nem.

A lap szerint faramuci helyzetet szül majd a helyben készült italok kedvezményes áfája is, eszerint

nem mindegy, hogy fröccsöt kérünk az étteremben, vagy egy deci szódát egy deci borral; a kétféle rendelés ugyanis eltérő áfatartalmat jelent.

Böröcz Lajos, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vendéglátás adókedvezménnyel megsegített egészéhez képest nem lenne óriási költségvonzata, ha a munkahelyi vendéglátásból élők áfakulcsát is csökkentenék.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 16.
Botka László, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) miniszterelnök-jelöltje (b) és Molnár Gyula, a párt elnöke a Kispesti Centrum Áruház parkolójában tartott sajtótájékoztatójukon 2017. március 16-án. Tegyünk igazságot! szlogennel országos politikai kampányt, országjárást indít az MSZP.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.