Belföld

Ezért duplázódott meg az új Közlekedési Múzeum ára

Jelenleg a képen látható pusztaság van csak a Közlekedési Múzeum helyén, de hamarosan a tervezett összeg legalább kétszereséért épülhet fel az új épület. Nem a külsőben, hanem a belsőben történt változás.

7 milliárd forintról indult és már 15,6 milliárdnál tart az új Közlekedési Múzeum építési költsége, de erre is van magyarázat, legalábbis a múzeum igazgatója adott egyet a HírTV-nek.

Jankovszki Tamás igazgatóhelyettes a záróbulin még azt mondta, az új múzeum megegyezik majd a régivel a külsejében, a belsejében viszont nagyobb kiállítási területek lesznek, korszerűbb épületgépészettel és korszerűbb kiállítási technikával. A bontással nagyjából végeztek már, az ár pedig elszállt a 444 szerint. Vitézy Dávid főigazgató segített a különbözet elmagyarázásában:

A korábbi számok, amelyekről szó volt, kizárólag azt a kivitelezési munkát tartalmazták, amely a múzeum újjáépítéshez szükséges. Azóta a projekt kiegészült az új kiállítótérrel, az új kiállítás megtervezésével, kivitelezésével és az ehhez szükséges régi járművek restaurálásával, a gyűjteménybővítéssel.

Vitézy szerint nem változtak a tervek, a világháborúban lebombázott épületet állítják helyre. Ennek a tervezése kész, most az építési engedélyeztetés zajlik. A 15 milliárdos összeg amúgy még emelkedhet a HírTV szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik