gyermekbantalmazas(960x640).jpg (Array)
Belföld

Öklendezve mesélte a kislány, hogyan molesztálta nevelőapja Halmajon

24.hu
24.hu

2016. 12. 13. 07:05

Első nyilvános ülését tartja a Debreceni Ítélőtábla kedden annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint molesztálta nevelt kislányát hajlami otthonukban. Első fokon a Miskolci Törvényszék döntött még a nyáron, akkor a vádlott hat év fegyházbüntetést kapott. Az ítélet azért nem vált jogerőssé, mert a nevelőapa és védője fellebbezett. Felmentést akarnak kiharcolni.

Verés és verbális terror

A férfi 2005-ben költözött össze a gyermek anyjával, akivel 2013 októberéig élt együtt. Először Miskolcon majd Halmajon laktak az asszony három gyermekével. A vád szerint a kapcsolatot végig a vádlott dominanciája jellemezte. Ha nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerette volna, ha nem teljesültek az elvárásai, erőszakos volt. Párját verte is, a gyerekeknél pedig elsősorban “verbális terrort” alkalmazott.

A legkisebb -2001-ben született – gyermekkel kivételezett, ő volt – ahogy az ügyészség fogalmaz – a kedvence kezdettől fogva. Vele kivételezett, ugyanakkor elvárta, hogy a kislány megmasszírozza a hátát, a derekát, a lábát, akkor is, ha a gyerek ezt nem akarta.

Azt mondta, mindenkinek baja esik, ha beszél

Azonban 2009-től egyre gyakrabban előfordult, hogy számítógépezés közben ölébe ültette a gyereket, simogatta őt ruhán keresztül. A kislány próbált elhúzódni, de nem tudott. 2012 márciusában az anya elment otthonról, ezt használta ki a férfi, és az akkor 10 éves kislányt a konyhabútorhoz szorította, simogatta ruhán keresztül és akarta ellenére dicsérte, hogy milyen szép. A gyerek kérte, hogy hagyja békén, de nevelőapja nem állt le, benyúlt az alsóneműjébe. A kislány végül kiszabadult az öleléséből és elszaladt.

Másnap az anyja látta, hogy valami bántja a kislányát, furcsán viselkedett és ki volt sírva a szeme. A gyerek öklendezve mesélte el az anyjának, hogy mi történt vele előző nap.Az asszony megdöbbent a hallottakon és számon kérte a férfit, aki “válaszul” falnak lökte őt és megfenyegette, hogy ha bárkinek szólni mer, baja esik neki és a három gyermekének is.

A vádlott ellen végül névtelen bejelentések miatt indult eljárás.

A kislány nem tett vallomást

Ahogy arról beszámoltunk, a férfit júliusban csak a 2012. március 9-i eset miatt sújtották fegyházbüntetéssel. Noha  a vádban ennél több is szerepelt, ám azokért a tettekért nem tudták felelősségre vonni.  A vádirat szerint a férfi ötéves kora óta molesztálta élettársa gyermekét halmaji otthonukban, kihasználva azokat az alkalmakat, amikor párja házon kívül volt. Ám amikor az eljárás elindult, a gyermek már betöltötte a 14. évét, így – élve mentességi jogával – nem tett vallomást, vagyis a korábbi vallomásait sem használhatták fel a büntetőeljárásban. A meghallgatott tanúk pedig kizárólag az ominózus 2012 tavaszán történt molesztálásról tudtak nyilatkozni.

A 12. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt egyébként öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A büntetés kiszabásakor az első fokon eljáró bíróság értékelte, hogy csak egy cselekmény vonatkozásában történt bűnösség megállapítása, továbbá enyhítő körülményként vette figyelembe az időmúlást illetve, hogy a vádlott büntetlen előéletű. Ezzel szemben súlyosító körülménynek vette azt, hogy a férfi hozzátartozója  sérelmére követett el bűncselekményt, amely ráadásul szexuális jellegű.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.