Belföld

Idén még biztosan bevásárolhatnak a külföldiek letelepedési kötvényből

A Magyar Nemzet keddi számában arról ír, hogy mivel ma várhatóan utoljára ül össze az Országgyűlés, a Letelepedésikötvény-program idén még biztosan a külföldiek rendelkezésére áll. Ahhoz, hogy egy jogszabályt visszavonjanak, nemcsak az országgyűlési képviselőknek, hanem az érintett bizottságoknak is meg kell tárgyalni a törvényjavaslatot. Mivel tegnap nem került napirendre ilyen javaslat, ezzel hivatalossá vált, hogy

idén nem szűnik meg a program.

A lap szerint bár elvileg lenne rá lehetőség, hogy kivételes helyzetben összehívják az Országgyűlést a téli szünetben, azonban ez aligha fog bekövetkezni. Korábban a napilap számolt be arról, hogy a kínai ügyfelekre specializált Hungarian State Special Debt Fund és partnerei úgy reklámozzák a programot, hogy 2017 első negyedévében is elérhető a lehetőség – sőt féláron is részt lehet venni a programban.

A lap számításai szerint a nagyrészt offshore helyszíneken bejegyzett közvetítővállalkozások eddig az olcsóbb árazással számolva is több mint 92,5 milliárd forintos bevételre tettek szert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik