Belföld

Elkapták Kun-Mediátor Marcsikát külföldön, a karibi luxusban

Letartóztatták a Kun-Mediátor Marcsikaként elhíresült, sikkasztás miatt keresett D. Sándornét – írja a sanpedrosun.com. A 62 éves nőt –akit nemzetközi elfogatóparancs alapján kerestek– egy Belize-hez tartozó szigeten, egy üdülőhelyen, a lakásában találták meg. Múlt szerdán csaptak le rá és állítólag már ki is adták a magyar hatóságoknak.

Kerestük az Országos Rendőr-főkapitányságot az ügyben, válaszukat közölni fogjuk.

D. Sándorné a helyi OTP vezetője volt 1999-ig, majd amikor utazási irodát nyitott, az is megtörtént, hogy ő segített más karcagiaknak hazajutni, ha csődbe ment egy másik iroda. Megbízható embernek ismerték, ezért aztán a pénzt is bizalommal vitték hozzá. Az asszony évekig gond nélkül fizette mindenkinek a magas hozamokat, hülyének érezhette magát, aki kimaradt a „pénzügyi csodából”.  Volt készpénzátvételi elismervény, pecsét, fejléces papír, Dobrainé még hivatalosnak tűnő PSZÁF-engedélyt is mutogatott az ügyfeleknek, azzal csak az volt a gond, hogy valódi volt bár, de pénzváltásra vonatkozott. Sem betétgyűjtésre, sem portfóliókezelésre nem volt feljogosítva a cég.

A karcagiak, miután kitört a botrány úgy  nyilatkoztak,  értetlenül állnak a történtek előtt, mivel megbíztak Marcsikában, a helyi utazási iroda mindenki által ismert vezetőjében, hiszen másfél évtizede kezelte megtakarításaikat.

Az asszonyt tavaly áprilisban kezdte keresni az Interpol.

Az ügyben eddig összesen 793 sértettet hallgattak ki tanúként. A még ki nem hallgatott sértettek közül 6 külföldi állampolgárt és három életvitelszerűen külföldön élő magyar állampolgárt írásban akarnak kihallgatni, három sértett kihallgatására egészségi állapotuk miatt nem volt lehetőség.

A legfőbb ügyész nemrég azt mondta, a nyomozást várhatóan jövő április 14-én fejezik be. Elengedhetetlen a még ki nem hallgatott sértettek kikérdezése, az igazságügyi könyvszakértő szakvéleményének, a kibocsátott megkeresések eredményének bevárása, a beszerzett adatok értékelése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik