Belföld

Több százan utalták át a szemétdíjat rossz számlára

szemet(aa0359c0-03a4-4cb9-9fb0-a5a1ebf47acd)(210x140).jpg (Array)
szemet(aa0359c0-03a4-4cb9-9fb0-a5a1ebf47acd)(210x140).jpg (Array)

A szegedi hulladékgazdálkodási cégnek április óta sem számlázni, sem pénzt beszedni nincs joga. Ezt csak az állami cég a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) intézheti. A központi cég saját számlázórendszere viszont még nem áll készen, az év végéig az önkormányzati társaság bérszámláz helyette.

Ezért többen rutinból tévesen fizették be a napokban az elmaradt szemétszámláikat a szegedi hulladékgazdálkodás számlájára.

Ezeknek a pénzösszegeknek a visszaszerzésére is van lehetőség, amiket az ügyfelek nem az NHKV bankszámlájára küldtek, csakhogy bonyolult és hosszadalmas folyamat, írja a delmagyar.hu.  A Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.-nek vagy a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft.-nek küldött pénzeket visszautaltatni vagy az NHKV számlájára továbbíttatni kizárólag személyesen a szegedi Stefánián lévő ügyfélszolgálaton lehet.

Írásban kell nyilatkozni az ügyfélnek arról, hogy vissza szeretné kérni az átutalt pénzét és rendelkeznie kell a visszautalás módjáról a pontos adataival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik