Belföld

A végén még összeverekedik Orbán és Vona

Vona nem ember? Kocsmából ismerős beszólást kapott a Jobbik-elnök a kormányfőtől a Házban, ahol az is kiderült, rokona-e Orbánnak Mészáros Lőrinc.

Ha minden igaz, idén holnap ülésezik utoljára a t. Ház, vagyis a mai az utolsó 2016-os hétfő, ma örülhetünk interpellációnak, kérdésnek, azonnali kérdésnek. Meg jó kis beszólásoknak.

A délelőtt legfőbb látványosságát a fideszes Bánki Erik szolgáltatta azzal, hogy tolókocsin érkezett a terembe – a bársonyszékre helyezett jobb alsó végtag látványa az elesett politikus köré vonzotta a katasztrófaturista képviselőtársakat, így csempészve szeretetteljes pillanatot a kupola alá.

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás
Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

Egyelőre rejtély, mi kényszerítette vízszintesbe Bánkit, de azon vagyunk, hogy kiderítsük az okot.

A fő műsorszám persze nem ő, hanem a mai azonnalikra belátogató, reagáló Orbán.

Lovagias “vénkurvázók”

Először a szoci Gőgös Zoltán ment neki azzal, miért nem tesz az idős asszonyokat lehülyevénkurvázó szolnoki polgármester ellen. Ám a miniszterelnök nem ártja magát alegységproblémákba, és szerinte az ilyen ügyeket:

Mindenki rendezze a lovagiasság szabályai szerint!

Orbán azt olvasta Gőgös szemére, hogy „farizeus , szemforgató, képmutató álláspontot képvisel”, hiszen annak idején nem lépett fel Gyurcsány Ferenc elkúrtukos őszödi beszédének trágársága ellen.

Vona nem ember?

Vona Gábor a letelepedési kötvények eltörlését követelte a miniszterelnöktől, valamint fájlalta, hogy Orbán személyükben támadja ellenzéki ellenfeleit, konkrétan magát Vonát. Emelt hangon közölte:

Ne Terry Blackkel üzengessen, ne Árpival próbáljon eltakarítani engem a közéletből… Képes ön még tisztességesen küzdeni, vagy önnek már csak a mocskolódás maradt?

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás
Fotó: Fülöp Dániel Mátyás

Vona felhánytorgatta, hogy kettejük négyszemközti találkozója után Orbán arról beszélt, hogy a Jobbik-elnök fenyegette, zsarolta őt.

Orbán férfiasan, fröccs és Sportszelet illatú ivók hangulatát keltve felelt:

A fenyegetésről csak annyit tudok mondani: ember kell ahhoz!

A letelepedési kötvényről pedig ismét csak azt állította, hogy kormánya küzd a migráció ellen, a Jobbik pedig szégyellje magát, hogy nem szavazta meg az ezt célzó alkotmánymódosítást.

A zöld Schmuck Erzsébettel a beígért minimálbér-emelésen vitatkozott össze a miniszterelnök, s utóbbi „reménytelen küzdelemnek” minősítette, hogy szót értsen Scmuckkal.

Új gazdát szánt az eke

A jobbikos Gyöngyösi Márton az FBI által is körözött, Magyarországra szabad bejárással bíró, sajtóhírek szerint Orbán szomszédjában is lakhatással bíró szaúdi milliárdosról, Ghaith Pharaonról érdeklődött élesen.

Amit elviccelt a kormányfő:

Akik a szomszédomban laknak, nem hasonlítanak semmilyen arab milliárdosra.

Ami pedig az illető urat illeti:

Itt tartózkodása a magyar törvényeknek megfelel, nemzetbiztonsági kockázatot nem rejt.

Orbán szerint a Jobbik amerikai érdekeket képvisel, és Gyöngyösi mondataira ülve úgy vélte, igazán az a fogós kérdés, hogy Pharaon magyarországi jelenléte “sért-e amerikai nemzetbiztonsági érdeket”.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás
Fotó: Fülöp Dániel Mátyás

Végül az USA januárban bekövetkező elnökváltása és az abból fakadó politikai váltás miatt oda lyukadt ki, hogy:

Arra kérem képviselő urat, nézzen új gazda után.

Hol élsz, te, Nárcisz?

A zöld Hadházy Ákos az alábbit kérdezte Orbántól:

Mészáros Lőrinc önnek rokona-e?

A válasz:

Nem.

Mire Hadházy:

Akkor ezt tisztáztuk. Meglepett, mert az informátorom azt mondta, hogy az. De tévedhetett.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás
Fotó: Fülöp Dániel Mátyás

E nehezen értelmezhető felvezetés után a civilben állatorvos Hadházy furcsállta, hogy Orbán a Nárcisz nevű kutyáját egy olyan majorságban tartja, melyet Mészáros Lőrinc bérel.

Mire a miniszterelnök:

Van kutyám, Nárcisznak hívják, és egy olyan területen van, ami édesapámnak a tulajdona.

És léptünk is tovább, de hogy pontosan mi történt, most se értjük.

Kérj, s adatik

De szerencsére nem volt időnk studírozni rajta, mert a szoci Bangóné arról informálódott kedvesen, hogy “idén mennyit fognak ellopni a gyermekek étkeztetésére szánt keretből”.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás
Fotó: Fülöp Dániel Mátyás

Orbán biblikus felhanggal felelt:

Aki igényel, az kap.

Majd jelezte, a szocik idején 32 milliárd forint jutott gyermekétkeztetésre, most pedig 72,5:

Ezt nem nevezném hanyatlásnak.

Orbán szerint legfeljebb a szocialisták törzsközönsége hiszi el az ellenzéki propagandát, miszerint a jobbos kormányzás idején nőtt volna a szegénység.

Orbán a bankok mellett

A jobbikos Volner János, ki a minap bankbarátul nyilatkozott nálunk (nem mellesleg Orbán egy bunkó címmel), ma a bankadó csökkentését helytelenítette, s az így kieső pénzt inkább a népnél hagyná.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás
Fotó: Fülöp Dániel Mátyás

Orbán szerint viszont a magyarországi bankadó még így is a legmagasabb Európában, ráadásul kormánya bért emel egyre több szakmában a tanároktól az egészségügyisekig.

Orbán “izgága elégedetlenségnek” nevezte a Jobbik politikáját.

Az azonnali kérdések után pikk-pakk megszavazódott néhány, a délelőtt során tárgyalt törvény, köztük az, mely lényegében ellehetetleníti a magyarországi szélerőmű-építést.

Eközben a folyosón Varga Mihály tartott sajtótájékoztatót, s ha hihetünk szavainak, jövőre még annál is sokkal jobban élünk majd, mint idén, több marad a vállalkozóknál, csökken a KIVA, ölünkbe hajtja fejét a KATA.

Sőt, csökken az eü-hozzájárulás, törzsünket egységbe forrasztja a nagy bérszerződés, s ha a t. Ház úgy dönt, az öt évnél régebben vásárolt ingatlanokat, legalábbis a sajátjainkat, jövőre adómentesen értékesíthetjük.

Fotó: 24.hu
Fotó: 24.hu

Természetesen nem múlhat el a nap oknyomozás nélkül, nem ugorhatunk bele úgy az estébe, hogy a levegőben hagyjunk általunk földobott kérdést. Igen, Bánki Erikről van szó.

Nem sportbaleset a tolókocsi oka, nem is vendéglátóipari egységben zajlott csetepaté következménye, hanem egy előre tervezett porcműtét.

Jobbulást mindannyiunknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik