Belföld

Dermesztő hideg lesz a héten

A jövő héten ismét lehűlésre kell készülni: hajnalban akár mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lehet, helyenként még napközben is mínuszok lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Ahhoz képest, hogy vasárnap az ország több pontján is plusz tíz Celsius-fokot mérhettek, egészen rémisztő, ami jövő héten jön.

Hétfőn kezdetben erősen felhős lesz az ég, napközben elszórtan várható eső, zápor, az Északi-középhegységben hózápor, de délután síkvidéken is előfordulhat havas eső, hózápor. Emellett többfelé lesz erős a légmozgás, a déli óráktól viharos széllökésekre is számítani kell. Éjszakára mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 2 és plus 3 fok között alakul, a szélvédett délnyugati területeken lesz a hidegebb. Napközben 3-9 fokig melegszik a levegő.

Kedden túlnyomóan derült lesz az ég, csapadék nem várható.

A leghidegebb órákban többnyire mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugokban mínusz 12 fok is lehet.

A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható.

Szerdán csak rövid időre süthet ki a nap, délutántól elszórtan csapadék is várható: a Dunántúlon inkább havas eső, eső, másutt hószállingózás, gyenge havazás valószínű. A minimum hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a maximum hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között valószínű.

Csütörtökön reggel, kora délelőtt keleten még előfordulhat gyenge hóesés, majd megszűnik a csapadék és több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű.

A péntekre virradóra képződő köd egy része egész nap megmaradhat, másutt gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás, szitálás. A leghidegebb órákban mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben a borult helyeken mínusz 2, a napos tájakon plusz 3 fok körül alakulnak a maximumok.

Szombaton helyenként hószállingózás, szitálás is lehet. Néhol borult, ködös, másutt derült lesz az időjárás. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 fok között valószínű. Nappal a borult, ködös helyeken mínusz 3, a napos tájakon plusz 2 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap nagyobbrészt borongós, párás, foltokban tartósan ködös idő várható helyenként szitálással, hószállingózással, inkább csak kisebb körzetekben süthet ki a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű.

(MTI, kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik