Belföld

Nincs senkije a balástyai rémnek, aki eltemethetné

Megírtuk, hogy hétfőn két, tényleges életfogytiglani börtönbüntetését töltő rab felakasztotta magát, egyikük a balástyai rémként ismert férfi volt, aki négy nőt gyilkolt meg és ásott el az alföldi tanyavilágban.

A balástyai rémnek nem maradt egyetlen élő rokona sem, egyetlen ismerőse sem látogatta a börtönben.

Ha nincs az elhunyt eltemettetésre köteles személy, vagy bárki, aki elvállalná, akkor a büntetés-végrehajtási intézet a haláleset után nyolc napon belül megkeresi az illetékes önkormányzatot a köztemetéssel kapcsolatos intézkedések miatt – írja a Bors. Így jelen esetben a szegedi önkormányzat temeti majd el a balástyai rémként elhíresült Szabó Zoltánt.

A balástyai rém négy nőt gyilkolt meg az alföldi tanyavilágban. Mint ismert, az ügyészség öt nő megölésével vádolta a férfit, a megyei bíróság és az ítélőtábla viszont egy gyilkosságról nem tudta bebizonyítani, hogy azt is ő követte el. Áldozatait részben, vagy teljesen lemeztelenített állapotban temette el 1998 és 2001 között. Kettejüket a tanyájára csalta, majd többször fejbe vágta őket, holttestüket pedig elásta a közelben. A harmadik ismerősét egy gyümölcsösben fojtotta meg, a negyedik nőt pedig pénzért ölte meg, 300 ezer forintért.  Őket is tanya közelében temette el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik