Belföld

3,4 milliárdból újítják fel Hosszú Katinka kedvenc uszodáját

Komjádi sportuszoda (Array)
Komjádi sportuszoda (Array)

A Közbeszerzési Értesítő legfrisebb számában megjelent tájékoztatás szerint  a Császár-Komjádi Uszoda felújítására kiírt pályázatot a CS-K Projekt 2016 Konzorcium nyerte, a társulás tagjai az

  • Épkar Zrt., amelynek nevével a karcagi Kun-Mediátor botránnyal összefüggésben találkozhattunk, illetve
  • Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., amely a balatonfüredi apartmanház körüli heves csatározás miatt került be a hírekbe.

A szerződés végleges összeértéke: 3 milliárd 464 millió 561 ezer 616 forint.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az úszósport egyik bölcsőjében megújul a teljes vízellátórendszer, a szellőztetés és légtechnika, de kicserélik a dongatető véghomlokzati részeit és felfrissül a belső udvari homlokzat is. A külső medencék a tervek szerint egészen 2017. március 1-ig fogadják a vendégeket.

A pályázaton megmérette a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, nagyvállalkozó vőjelöltjeként aposztrofált Pálffy Balázs érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Zrt. is. Pálffy a cég ügyvezetője, Mészáros Lőrinc lányának párja. Nem kell búsulnia: a ZÁÉV újítja fel a Kaposvári Színházat.

A 2017-es budapesti vizes világbajnokság teljes költségkerete egyre dagad, de nagyon úgy tűnik, hogy egy nyertes pernek köszönhetően a titkolózó illetékeseknek ki kell adniuk a számlákat, így meg fogjuk tudni, hogy mi kerül 22 milliárd forintba az egyik legnagyobb tételen, az Úszópalotán, amelyet a Dagály területére húznak fel.

Páratlan páros, közös múlttal

Korábban mindkét vállalkozás ajánlatot tett a Hajós-Széchy Uszoda felújítására, ahogy azonban az Átlátszó Blog korábban megírta: azt a pályázatot pénzhiány miatt érvénytelennek nyilvánították. Ezen kívül is van közös múltjuk. Szintén az Átlátszó Blog mutatta be, hogy a West Hungária Bau Kft., az Épkar Zrt., a Magyar Építő Zrt. és a Fertődi Építő Zrt. nettó 3,9 milliárd forintért közösen nyerte el minisztériumok és háttérintézményeik ellátását végző Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság logisztikai központjának kivitelezési munkálatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik