Budapest, 2016. május 25.
Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármestere a budai Vár rekonstrukcióját célzó Nemzeti Hauszmann Terv Információs Pontjának megnyitóján 2016. május 25-én.
MTI Fotó: Kovács Attila
Belföld

Még a szocialista képviselő is megszavazta a budavári polgármester olcsó bérlakását

24.hu
24.hu

2016. 12. 08. 08:09

Korábban a témában:

Megírtuk, Nagy Gábor Tamás a Fidesz I. kerületi polgármestere a Várnegyedben jutott hozzá egy 71 négyzetméteres bérlakáshoz még 2013-ban. Neki ezért havi 81 ezer forintot kell fizetnie, az önkormányzat szerint „piaci pályázat” útján jutott a lakáshoz. Összehasonlításképpen: a szomszédos utcákban 200 ezer, de akár 370 ezer forintos áron is kínálnak hasonló méretű kiadó lakásokat.

Korábban az önkormányzat azt a tájékoztatást adta, hogy azért nem szociálisan rászoruló kapta a lakást, mert azt alaposan fel kellett újítani. Szerintük irreleváns a bérleti díjat a környékbeli árakkal összehasonlítani, mert a polgármester saját költségén újította fel a lakást, amit nem is örökre, csak öt évre kapott meg.

A Magyar Nemzet közérdekűadatigényléssel fordult a Budavári Önkormányzathoz. Azt szerették volna megtudni, hogy név szerint kik döntöttek a polgármester pályázatáról. Neveket nem közöltek velük, annyit viszont elárultak, hogy a képviselő-testület állandó bizottságainak elnökeiből álló négytagú testület döntött.

A bizottság elnökei közül hárman a Fidesz–KDNP képviselői voltak 2013-ban, egyikük pedig szocialista politikus.

A fideszes Timár Gyula szerint elfogulatlan döntés született, a szintén fideszes Orczy Antal letagadta az egészet, de még a szocialista képviselő is azt mondta, korrekt döntés volt ez.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 26.
Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója, Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, Görözdi György, MTK Kiemelt Beruházások Projekt Igazgatója és Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) az új Hidegkuti Nándor Stadion építéséről tartott sajtótájékoztatón 2015. október 26-án. Bejelentették, hogy a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma nyerte el a több mint hatmilliárd forintból épülő új stadion tervezésére és kivitelezésére kiírt pályázatot.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.