Belföld

Igazgatóhelyettest zsarolt milliókkal a debreceni közalkalmazott

Háromrendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás kísérlete – emiatt emelt vádat az ügyészség egy debreceni közalkalmazott ellen, aki milliókat akart kizsarolni a főnökétől. Két cinkosai is volt, csak csak egyiküket sikerült azonosítani.

A vádirat szerint a  férfi közalkalmazottként dolgozott. 2016 tavaszán egy szakmai megbeszélésen az intézmény vezetője a helyettesei jelenlétében azt mondta a vádlottnak,  ha nem dolgozik jobban, ki kell rúgnia. A vádlott a történtek után rávette két társát, hogy a fenti három embert zsarolják meg és szerezzenek pénzt tőlük.

Az ismeretlen zsaroló a lakása előtt fenyegette meg az igazgatóhelyettest, 16 milliót követelt. Másnap a közalkalmazott másik cinkosa telefonon hívta fel ugyanezért. Miután megtudták, hogy az intézmény egyik vezetője feljelentést tett, mindhárom kiszemeltjüknek elküldték ugyanazt a zsaroló levelet, amelyben már 50 milliót akartak. Ezt megismételték telefonon is, sürgették őket, hogy minél előbb fizessenek. Pénzt nem kaptak, rendőrök mentek értük.

A volt közalkalmazott előzetes letartóztatásban van, elfogott cinkosa viszont szabadlábon várja a tárgyalását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik