Belföld

Papírdobozban vitte a kalasnyikovot a kiskunhalasi ügyészségi lövöldöző

Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki idén tavasszal egy gépkarabéllyal több lövést adott le a Kiskunhalason a járási ügyészség és a járásbíróság közös épületében – közölte Központi Nyomozó Főügyészség kedden.  A lövöldöző ellen emberölés előkészületének bűntette, hivatalos személy védelmére kelt személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat – egyebek mellett.

A férfi március 16-án azért ment az ügyészégre, hogy végezzen a Kiskunhalasi Járási Ügyészség vezető ügyészével, akinek a korábbi feljelentéseivel kapcsolatban tett intézkedéseivel elégedetlen volt. Papírdobozban magával vitte engedély nélkül tartott gépkarabélyát, valamint 240 lőszert, amelyek közül 18-at betárazott a fegyverbe.

A férfi az épület ügyfélfogadó terébe lépve azt mondta a biztonsági őrnek, hogy a vezető ügyészt keresi, majd a csomagátvizsgáláskor elővette a gépkarabélyt, csőre töltötte és a biztonsági őrre irányította. Ahogy az ügyészség fogalmaz, ekkor “élet elleni fenyegetések mellett” felszólította az őrt, hogy vezesse az ügyészhez.

Az alkalmazott elindult a lépcsőn felfelé, a vádlott pedig követte. A második lépcsőfordulóban utolérte őket a bírósági gondnok, és megpróbálta elvenni a fegyvert a férfitól. Dulakodni kezdtek, eközben a vád szerint a férfi mindvégig a gondnok teste felé próbálta nyomni a fegyver csövét és több lövést is leadott. A vádlott és a gondnok ezután elesett a lépcsőn, és legurult egy földszinti tárgyalóterem elé. A földön tovább dulakodtak, és eközben a bírósági gondnoknak sikerült kiürítenie a tárból a lőszereket, majd két rendőr segítségével lefegyverezni a férfit. Senki sem sérült meg.

A férfit elfogták, előzetes letartóztatásba került. Horváth Róbert, a férfi ügyvédje az előzetes letartóztatás elrendelésekor – még márciusban – annyit mondott újságíróknak: védence nem emlékszik a történtekre, állítása szerint több éve húzódó sérelem érte az igazságszolgáltatás részéről, ami miatt tönkrement az egészsége és a kiskunhalasi ügyészség épületébe belépve is egy marék nyugtatót szedett be.

A lövöldöző anyja korábban azt nyilatkozta, büszke gyermekére. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik