Belföld

Lázár János maga vitte volna el a nyugdíjasok utalványát

Államtitkára ezt abszolút elképzelhetőnek nevezte, mivel szerinte ezt tőle is elvárta volna.

Csepreghy Nándor az atv.hunak azt mondta, nem volt ott ugyan a miniszter szakszervezeti egyeztetésén, de azt nem tartja elég érvnek, ha az érdekvédők felháborodnak azon, hogy munkaidőben a kormányhivatalnokoknak olyan feladattal is foglalkozni kell, amit eddig nem csináltak.

A miniszter úr nem az az államvezető, aki csak azért, mert van egy média-hecckampány, hajlandó megváltoztatni a döntését.

A Miniszterelnökség államtitkára szerint igenis lett volna értelme, hogy kormányhivatalnokok találkozzanak a nyugdíjasokkal. A kormányhivatalok, illetve a járási hivatalok ehhez mindent biztosítottak is volna. Csepreghy államtitkár cáfolta, hogy ez a postaköltségnél többe kerülne. A hivatalnokok túlterheltségét is kezelhetőnek nevezte, hiszen nem arról volt szó, hogy minden hivatalnok kapott volna tíz nevet.

El kellett volna osztani a neveket, annak alapján, hogy kinek milyen típusú feladatai vannak. Mindig is létezett olyan probléma, hogy nem lehet rendesen „átmozgatni” egyik munkakörből a másikba a hivatalnokokat.

Az utalványok kézbesítését a kormányhivatalok, a járási hivatalok vezetői be tudták volna osztani a szabad munkaerő-kapacitás és a szabad autókapacitás ismeretében. Csepreghy Nándor szerint az sem árt, ha egy kormányzati alkalmazott, egy politikus abban az élethelyzetben is találkozik a választókkal, amely élethelyzetnek a jobbításért dolgozik.

Lázár János el is várja, hogy kollégái érdemben, személyesen kommunikáljanak az emberekkel. Szerinte normális, ha főnöke nem elégszik meg azzal, hogy beosztottai csak a sajtóból tudják, mit gondol a társadalom egy-egy kérdésben. A miniszter ebben példát is mutat. Bár erről konkrétan nem esett szó, szerinte Lázár János személyesen is átadta volna a 10 ezer forintos utalványt, őt ismerve, ezt államtitkára abszolút el tudta képzelni.

És a saját kollégái esetében ugyanezt elvárta volna.

Az államtitkár is elment volna utalványt átadni. Szerinte nem a kormányhivatalnokokkal akarják a jövőben helyettesíteni a Fidesz-aktivistákat, hiszen ők csak olyan ügyben mozgósíthatók. amely a feladatkörükbe tartozik.

Csepreghy politikailag mindenképpen hasznosnak tartja, ha az az érzet alakult ki, hogy a kormányhivatalnokok a kormány támogatói. Szerinte ez azt jelenti, hogy a jelenlegi az egyedüli kormány, amely képes meggyőzni az állami szféra alkalmazottait, miért érdemes rá szavazni, és ezt sikerült is realizálnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik