Belföld

Postások: emberfeletti munka lesz az Erzsébet-utalványok kézbesítése

posta(430x286).png (posta, )
posta(430x286).png (posta, )

Így reagált a 24.hu megkeresésére Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke a hétfői hírre, miszerint mégsem a járási kormányhivatalok munkatársaival juttatják el a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat.

Az elnök elmondta, ő is csak a sajtóból értesült a bejelentésről, így érdemben addig nem tud nyilatkozni, amíg a Magyar Posta Zrt.-vel nem ülnek le tárgyalni. Reményei szerint ez hamarosan megtörténik. Abban azonban biztos, hogy

ember feletti munka lesz kivinni az utalványokat még idén.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnökével folytatott tárgyaláson Lázár János azt mondta, nem a járási kormányhivatalok munkatársaival juttatják el a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat. Ezt azután mondta a miniszter, hogy ma délelőtt tárgyalt Boros Péternével.

A szakszervezet elnöke azt mondta a 24.hu-nak, hogy Lázár János elfogadta az érveiket és a kormány visszavonja a kézbesítésre vonatkozó terveit. Boros Péterné szerint a kormány újra megkeresi a postát és tőlük kér ajánlatot a kézbesítésre. A szakszervezeti vezető azt is elmondta, hogy előzőleg senki nem konzultált velük, de ha ez megtörtént volna, akkor nem kellett volna a nyilvánossághoz fordulniuk.

A legnagyobb botrány abból lett, hogy 30 ezer köztisztviselőt kellett volna mozgósítani, hogy a körülbelül 2 millió nyugdíjashoz eljuttassák az utalványokat.

Kósa Lajos korábban azt mondta, azért nem a postás viszi az Erzsébet-utalványt, mert akkor a nyugdíjas azt hinné, hogy az minden hónapban jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik