Belföld

Rabok lettek öngyilkosok Szegeden – egyikük a balástyai rém

szegedi csillag börtön (szegedi csillag börtön)
szegedi csillag börtön (szegedi csillag börtön)

Öngyilkosságot követett el két elítélt a szegedi börtönben – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.  Mindkettőjüket emberölés miatt ítélték el, életfogytiglant kaptak.  A közös zárkában elhelyezett férfiak felakasztották magukat.

A közlemény szerint a büntetés-végrehajtási intézet személyzetének azonnali és szakszerű segítségnyújtása ellenére a fogvatartottak életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrség kizárta az idegenkezűséget, vagyis nem történt bűncselekményt. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatot indított, hogy tisztázzák az eset körülményeit.

A delmagyar.hu azt írja, egyikük a balástyai rémként emlegetett Sz. Zoltán, aki négy nőt gyilkolt meg az alföldi tanyavilágban.

Mint ismert, az ügyészség öt nő megölésével vádolta a férfit, a megyei bíróság és az ítélőtábla viszont egy gyilkosságról nem tudta bebizonyítani, hogy azt is ő követte el. Áldozatait részben, vagy teljesen lemeztelenített állapotban temette el 1998 és 2001 között. Kettejüket a tanyájára csalta, majd többször fejbe vágta őket, holttestüket pedig elásta a közelben. A harmadik ismerősét egy gyümölcsösben fojtotta meg, a negyedik nőt pedig pénzért ölte meg, 300 ezer forintért.  Őket is tanya közelében temette el.

Első fokon a Csongrád Megyei Bíróság azt a következtetést vonta le, hogy a férfit bűncselekmények elkövetésekor szexuális indíttatás motiválta, de másodfokon a Szegedi Ítélőtábla a bűntettek szexuális jellegét nem látta kellőképpen bizonyítottnak.

 

A másik férfi a lap szerint azért ült, mert megölte a feleségét.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik