Belföld

Kiugrott a gyermekotthon második emeletéről egy 11 éves fiú

Kiugrott egy budapesti gyermekotthon második emeletéről egy 11 éves fiú. A gyereket egy hete szakították el a családjától, pár hete már bekerült a Heim Pál Gyermekkórház pszichiátriai osztályára, mivel problémája akadt az iskolában, ahova járt. Tibinél elsős korában állapították meg, hogy ADHD-beteg, vagyis figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban szenved

A gyámhatóság egy időre már tavaly is kiemelte a gyereket a családjából, most pedig újra úgy látták jobbnak, ha így tesznek. Szerintük erre azért van szükség, mert a fiú veszélyes lehet saját magára és a környezetére is. “Ami­kor velünk van, sosincs probléma, mindig nyugodtan viselkedik. Ezért sem értjük, miért akarják elszakítani tőlünk ” – mondta az anyja a Borsnak.

Tibit végül hétfőn szállították át a Menyecske utcai gyermekotthonba rendőrautóval. A helyszínen a gyámügyi ügyintéző és a rendőrök is elmondták, mindez csak biztonsági óvintézkedés, hiszen a gyerek hajlamos arra, hogy elszökjön. Első nap rögtön hazalógott, akkor négy rendőr ment érte. Szerdán azonban a fiú annyira nem bírta az új lakhelyét, hogy kiugrott az otthon második emeletéről. Megsérült a gerince, és a jobb lábfeje is eltörött. A családja szerint az orvos is azt mondta, a legnagyobb baja az a gyereknek, hogy nem lehet velük otthon.

A gyámhatóság folyamatban lévő ügyről nem kívánt nyilatkozni, a kórház és a rendőrség pedig nem reagált a lap megkeresésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik