Belföld

Illegálisan üzemelhetett Zsidai konyhája

A hvg.hu szerint nem is üzemelhetett volna az a konyha a Várban, amiből hónapok óta ellátják a Zsidai-éttermeket, köztük a Jamie Oliver nevével fémjelzettet, ugyanis nem volt használatbavételi engedélyük.

A több kiló lejárt tejszín és jelöletlen termék tárolásának nyilvánosságra kerülése után Zsidai azzal védekezett, olyan problémát is a számlájára írtak, amiről a Nébih munkatársai tehetnek. Akkor azt mondta, a konyha még csak induló üzem, nemrég kezdték a munkát, ezért lehettek a szabálytalanságok.

A lap ezért az I. kerületi önkormányzathoz fordult, hogy ellenőrizze Zsidai állításait. Kiderült, az átalakított önkormányzati bérleményben lévő konyhának még használati engedélye sem volt, pedig már üzemszerűen főztek ott.

Az önkormányzatnál azt mondták, Zsidaiék öt évre vették bérbe a helyet, havi félmillió forint plusz áfáért, megindult az átalakítás és a munka, de több bejelentés is érkezett, hogy a konyhában már főznek, a szag zavarja a lakókat.

Azt hitték, csak alkalmanként főznek, nem állandóan, hogy a gépeket kipróbálják, de nem így volt. Október elején már kifejezetten felszólította az önkormányzat a céget, hogy „minden tevékenységet haladéktalanul szüntessen be”, a jegyző pedig felszólította az illetékeseket, hogy

ha továbbra is illegálisan üzemelnek, akkor felmondhatják a bérleti szerződésüket.

Az október 5-i ellenőrzésen a konyhafőnök nem tagadta, május óta főznek, ezért az önkormányzat

felmondta a bérleti szerződést.

Zsidaiék vitatják a használati engedélyüket megtagadó határozatot, tárgyalnának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik