Belföld

Orbán: Elbuknak, akik nem értik meg, mit akarnak az emberek

A kormányfő arra számít, idővel elbuknak azok a kormányok, amelyek nem értik meg, hogy az emberek nem akarnak bevándorlást. Ez történik ma Európában sorban, lépésről lépésre, sőt ez történt az Egyesült Államokban is, mondta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az Alkotmánybíróság szerdán közzétett, az uniós kvótarendszerrel összefüggő határozatát Orbán Viktor úgy kommentálta: amikor meghallotta az Ab döntését, megemelte a kalapját a testület előtt, mert “óriási segítséget” kapott a brüsszeli csatához.

Most már zárójelbe tehetjük az ellenzék gáncsoskodását is, fogalmazott.

Az Ab világossá tette, hogy a kormánynak az alaptörvény szövege alapján – alkotmánymódosítás nélkül is – joga és kötelessége kiállnia az ország önazonossága, alkotmányos identitása és alapvető érdekei mellett.

Nem mondhatja meg más rajtunk kívül, hogy ki éljen velünk együtt, magyarázta a határozatot.

Nem engedik

A kormány nem engedi, hogy Brüsszel kivezesse a hatósági energiaárakat, mondta Orbán. Szerinte a hatósági árszabályozás kivezetése az európai energiarendszerből a rezsicsökkentés megszüntetését jelentené. Úgy látja, az energiaszektorban a verseny nem az árak csökkenéséhez vezet, hanem “mindenfajta háttéralkuk” miatt inkább az emelkedésükhöz.

A kormány megvédi a rezsicsökkentést, és bár nehéz küzdelem lesz, de “van esélyünk a sikerre”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik