Belföld

Kegyetlen időjárás: elsőfokú riasztást adtak ki a heves széllökések miatt

szeles idő (szeles idő, esernyő, )
szeles idő (szeles idő, esernyő, )

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délnyugaton szakadozottabb lesz a felhőtakaró. Szórványosan várható csapadék, többnyire gyenge esőre számíthatunk,

az északkeleti határ közelében azonban havas eső, hó is előfordulhat.

Éjszaka felszakadozik, pénteken pedig fokozatosan csökken a felhőzet. Délelőtt és a déli órákban szórványosan előfordulhat zápor, majd egyre inkább havaseső-zápor, hózápor valószínű. A délnyugati tájak kivételével egyre jobban megerősödik a nyugati, északnyugati szél, éjszaka, illetve péntek délelőtt nagy területen lesznek viharos széllökések. Délutántól már veszít erejéből a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között várható, délnyugaton az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet péntek délelőtt 5 és 9 fok között valószínű, a déli, délutáni időszakban már csökken a hőmérséklet.

Figyelem: riasztás van érvényben!

A reggeli órákig az ország északnyugati, északi megyéiben 70-85 km/h, de egy-egy helyen már 85-95 km/h-s széllökések kísérhetik az északnyugati szelet síkvidéken. A

kora délelőtti óráktól a kora esti óráktól már országszerte számítani lehet 70-85 km/h körüli széllökésekre, legritkábban a délnyugati területeken. Délelőtt, illetve déli órákban az északnyugati, illetve középső országrészben elsősorban zápor vagy hózápor környezetében helyenként 90-110 km/h körüli széllökés is kialakulhat síkvidéken.

A térképen jelölt területekre a MET riasztást adott ki péntek éjfélig:

Kép: met.hu
Kép: met.hu

Itt pedig az látható, hogy a figyelmeztetés az egész országra érvényes:

Kép: met.hu
Kép: met.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik