Belföld

Ízekre szedi a szél Budapestet, ötven riasztás érkezett

kidolt-fak-Oroshazan(430x286).jpg (Array)
kidolt-fak-Oroshazan(430x286).jpg (Array)

Sorra érkeznek a bejelentések az erős szél okozta károkról a katasztrófavédelem budapesti műveletirányítására: túlnyomórészt megdőlt vagy kidőlt fákhoz kapnak riasztást a tűzoltók. Újpalotán, a Páskomliget utcában autóra, a Hűvösvölgyi úton villanyvezetékekre dőltek fák.

Megdőlt fákhoz vonultak a tűzoltók többek között a békásmegyeri Bálint György utcába, az újpesti Pintér József utcába, a X. kerületi Pilisi utcába, a XVI. kerületi Farkasszőlő utcába és a XVII. kerületi Tisza István utcába is. A XV. kerületi Szántóföld utcában is fa dőlt az úttestre, a tűzoltók itt az áramszolgáltató szakembereit is a helyszínre kérték, jelenleg is tart a beavatkozás.

A II. kerületi Frankel Leó utcában egy bádoglemezt bontott meg a szél, a lógó lemez eltávolításán ezekben a percekben is dolgoznak a fővárosi hivatásos tűzoltók. Szintén a II. kerületben, a Fekete Sas utcában is bádoglemezt tépázott meg a szél, a tűzoltók megkezdték a műszaki mentést, ehhez azonban az autókat is el kell szállítani a helyszínről.

Péntek délelőtt 9 óra 20 percig 52 káreseményt számoltak fel a fővárosban a tűzoltók. Személyi sérülés szerencsére nem történt. Ez a szám 8 óra előtt még 30 volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik