Belföld

Hazudott a Mészárossal kávézgató fideszes az LMP-s politikusról

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön, elsőfokon hozott ítéletet a Sallai R. Benedek LMP-s politikus, és Bitay Márton Örs államtitkár, a Pesti Srácok, és a Magyar Idők című kormányközeli lapok közötti személyiségvédelmi perben. Az ítélet alapján a törvényszék Bitayt első fokon elmarasztalta, a jogsértő magatartás folytatásától eltiltotta, és sérelemdíj megfizetésére kötelezte, a lapokat pedig helyreigazítások leközlésére kötelezte – számolt be az LMP közleményében. 

Bitay Mártion Örs, a Földművelési Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára tavaly júniusban az akkor még Napi Gazdaság néven megjelenő Magyar Időknek úgy nyilatkozott: nyolcvanöt millió forint állami támogatást vett fel az elmúlt öt évben Sallai Róbert Benedek családja az általuk bérelt földek után. Az alaptalan, valótlan állítások miatt Sallai R. Benedek sajtó-helyreigazítási kezdeményezéseit több média teljesítette.

Kivel kávézott?

Ennek kiegészítéseként az ügyben a hazugságokat előszeretettel hangoztató Bitay Márton Örssel, illetve a Pesti Srácok c. honlappal, és Magyar Idők c. lappal szemben az LMP-s politikus jó hírnév megsértéséért személyiségvédelmi pert kezdeményezett, és immár első fokon, nem jogerősen  pert nyert. Az ítélet alapján a törvényszék Bitay Márton Örsöt valótlan állításai miatt elmarasztalta, a jogsértéstől eltiltotta, és sérelemdíj megfizetésére, a lapokat pedig helyreigazítások leközlésére kötelezte.

Idén áprilisban azért írtunk Bitay Márton Örsről, mert az állami földekért felelős állatitkárként együtt kávézott Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel, az állami földeladások egyik legnagyobb nyertesével, nem sokkal a Fejér megyei földárverések előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik