Belföld

Eldőlt: Andy Vajna rádiójánál folytatják Sebestyén Balázsék

Sebestyén Balázs bejelentette, hol folytatják a Class FM után.

Mozgalmas hónapokon vannak túl, mondta Sebestyén Balázs, aki a Morning Show stábjával otthagyta a Class FM-et, ma már nincs élő szerződésük a rádióval.

Jó döntést hoztak akkor, amikor úgy határoztak, elhagyják a Class FM-et. Sokan keresték őket, vidékről is, fővárosi kalózrádiók is. A közszolgálat is megkereste őket, puhatolóztak, mindent meghallgattak. Az MTVA-ra a meggyőződésük miatt mondtak nemet, a legjobb ajánlatra mondtak igent.

A Rádió 1-hez mennek.

Ígéretet kaptak arra, hogy szabad kezet kapnak és úgy folytatják, ahogy a Class FM-nél abbahagyták, csütörtökön írták alá a szerződést.

A műsor december 5-én indul a Rádió 1-en, minden marad a régi formában, ahogy korábban, a stábot is vitték magukkal. Sebestyén Balázs sokszor találkozott a rádió tulajdonosával, Andy Vajnával, jó hangulatú beszélgetéseket folytatott vele.

Szép jövő előtt áll a rádió, mondta Balázs.

A csúcs

A rádió részéről elmondták, érdekes fordulatot vett a csatorna a Morning Show-s arcok érkezésével, mert eddig csak a zenére koncentráltak. Azért igazolták le őket, mert ma a rádiós piacon ők a legjobbak,

Sebestyén Balázsék a csúcs.

A műsor neve is változik, mert a szomorú valóság Balázs szerint az, hogy nem vihetik tovább a Morning Show-t, egykori üzlettársa ugyanis levédette azt, majd eladta a Class-tulajdonos Michael McNuttnak. Dolgoznak a név visszaszerzésén, de addig is a Rádió 1-en az induló műsor neve az lesz, hogy

Reggeli Show.

A 24.hu kérdésére azt mondta, üzleti titok, hány évre írtak alá. Sebestyén Balázs ugyanakkor megkérdezte az RTL vezetését is az átigazolásról, a csatorna külön brandként kezeli Balázst mint rádiós arcot, így csak annyit tettek, hogy sok sikert kívántak neki. De a műsorvezető lojális marad az RTL-hez, náluk képzeli el a jövőt.

 Vajna a TV2-höz is vitte volna Balázst

Bakai Mátyás, a Rádió 1 ügyvezető igazgatója sajtótájékoztató után adott interjút a 24.hu-nak.

Megkerestük mi isaz RTL Klubot is, mit szólnak ahhoz, hogy Sebestyén Balázs Andy Vajna rádiójához igazolt. Kolosi Péter, a csatorna vezérigazgató-helyettese azt válaszolta a 24.hu-nak, hogy:

Úgy gondolom, hogy Balázs és mi is külön tudjuk választani a televíziós és rádiós munkákat, így volt ez a Class FM-es években is, ez a mostani helyzet sem különbözik ettől. Ami számunkra a legfontosabb, hogy Balázs továbbra is az RTL Magyarország egyik vezető arca marad a jövőben. Az új rádiós munkájukhoz pedig sok sikert kívánunk!

Balázs: Nem tetszik a Tények

A műsorvezető elmondta Vajnának, nem tetszik neki az, amit a Tényekben lát, de a rádiót piaci alapon képzeli el. Ha a Rádió 1 hasonló utat venne, mint a TV2, ők távoznának.

A 24.hu kérdésére, hogy a Rádió 1-nek egyelőre nem áll rendelkezésre publikus hallgatottsági adata, Sebestyén Balázs azt mondta, hallgatottsági adatokat nem kértek a rádiótól, mert úgy gondolják, ők majd hozzák a hallgatókat. Balogh Esperes Ákosnak, akinek műsora van a Rádió 1-en jelenleg, keresik a helyét, nem szeretnék, ha elmenne. Egy másik kérdésre azt mondta, őt nem érdeklik a hírek, tehát nem okoz problémát, hogy a Rádió 1 az állami média, az MTVA hírszolgáltatása alapján készíti a hírblokkokat, ettől függetlenül ők elmondják a véleményüket egy-egy dologról. Arról pedig nem szól a szerződésük, hogy milyen számokat kell hozniuk.

A rádió vezetője, Bakai Mátyás egyébként januárra ígéri a Rádió 1 első publikus hallgatottsági adatait.

Reggel 6-tól 10-ig szól majd a Reggeli Show

Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri új, Reggeli Show című műsora minden hétköznap reggel 6 és 10 óra között lesz hallható. A csapat utoljára november 16-án készített műsort, vagyis a produkció két hét szünet után tér vissza az éterbe.

A szólásszabadság volt az elsődleges szempontunk, vagyis az, hogy ugyanott folytassuk a műsort, ahol abbahagytuk. A Rádió 1-en erre minden lehetőséget megkaptunk: a Reggeli Show-t ugyanaz a stáb készíti, mint eddig, a műsor hangvétele, egyedi humora nem változik. A Morning Show továbbra is a mi gyerekünk, a mi szellemi termékünk, amiért küzdeni fogunk

– mondta Sebestyén Balázs.

Potenciálisan 2,5 millió ember érheti el

A Rádió 1 tájékoztatása alapján a november közepi hálózatba kapcsolódásuk óta már mintegy 2,5 millió ember tudja hallgatni, Budapesten kívül még további 9 városban fogható. A rádió közleményében azt is írják, hogy

a magyar rádiós piacon először történik meg, hogy egy ilyen kaliberű reggeli műsor egy helyi rádióban szólal meg.

„Nagy megtiszteltetés, hogy az ország legkedveltebb műsorvezetői a Rádió 1-en folytatják. Biztos vagyok benne, hogy a Reggeli Show a Rádió 1 hálózat reggeli sávjában a hallgatóinknak minőségi rádiózást, üzleti partnereinknek értéket és megbízhatóságot fog biztosítani. A megállapodás értelmében Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri változatlanul innovatív, vidám, színes, informatív reggeli műsorral szórakoztatják majd a hallgatókat” – nyilatkozta Bakai Mátyás, a Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft. ügyvezető igazgatója.

Balázs annyira hangsúlyozza azt, hogy megmarad a függetlenségük Andy Vajnánál, hogy az embernek rögtön eszébe jut Hofi és az, hogy a kommunizmus alatt ő volt a szelep a rendszeren.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik