Belföld

Bőnyi rendőrgyilkosság – lezárult a belső vizsgálat, nincs felelős

Lezárult a belső vizsgálat a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében – értesült a 24.hu. Ennek részeként vizsgálták a parancsnoki felelősség kérdését, pontosabban, hogy hibázott-e a valaki azzal, hogy egyedül, a terrorelhárítók vagy egyéb segítség odaküldték a nyomozókat, ahol végül a Magyar Nemzeti Arcvonal 76 éves vezetője megölte Pálvölgyi Pétert.

Információnk szerint a vizsgálat megállapította: minden szakszerűnek találtak, vagyis nincs felelős. Érdeklődtünk ennek kapcsán az Országos Rendőr-főkapitányságnál, válaszukat közölni fogjuk.

A rendőrség egyébként ez idáig csak annak a parancsnoki vizsgálatnak a tényét erősítette meg,  amely a rendőrök lőfegyverhasználata miatt indult automatikusan.

Ahogy arról beszámoltunk, a tragikus támadás október 26-án a reggeli órákban reggel történt Bőnyben. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei házkutatást akartak tartani a támadó otthonában, ám a 76 éves férfi még azelőtt tüzet nyitott, hogy bejutottak volna hozzá. Öt-hat lövést adott le egy gépfegyverből és fejbe lőtte a 46 éves nyomozót, aki azonnal meghalt. A hivatalos tájékoztatás szerint sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudták volna megmenteni. A rendőrök szintén fegyvert rántottak, az idős támadót hasba lőtték. A férfi ezután elbarikádozta magát az otthonában, a TEK pedig elindult a helyszínre. Tárgyalni próbáltak vele, de a férfi azt mondta, bárki is megy a közelébe, azt kivégzi. Hallani lehetett, hogy egyre rosszabbul van, így végül rajtaütöttek. A lövöldözőt kórházba vitték, ahol műtéten esett át.

Másnap elrendelték az előzetes letartóztatását a kórházban, majd mentőautóba tették. Azóta is rács mögött van.

Bõny, 2016. október 26. Rendõri készültség 2016. október 26-án Bõny fõutcáján, a szabadság úton, ahol lövöldözés volt. MTI Fotó: Krizsán Csaba

A támadás áldozata egy 46 éves rendőr, Pálvölgyi Péter, a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója, aki 25 évig szolgált rendőrként.

A tettesről az ügyészség, a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ közös sajtótájékoztatóján annyit közölt, hogy 76 éves, polgári személy. De köztudott, hogy a lövöldöző  a Magyar Nemzeti Arcvonal tevékenységéhez köthető. A militáns szervezetről tavaly írtunk, miután toborzó videóval buzdították az embereket: ha kell, fegyverrel is szálljanak szembe az országba érkező menekültekkel. A feltételezett elkövető a szervezet vezetője, Gy. István. Azt a településen mindenki tudta, hogy neonáci nézeteket vall. A férfi ügyvédje korábban úgy nyilatkozott, védence azt állítja, véletlenül sült el a fegyvere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik