Belföld

Rogán Cecília immár hivatalosan is ott lakik, ahol valójában él

Nem nehéz kitalálni, hogy hol lakik Rogán-Gaál Cecília, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter felesége, üzletasszony.

Igen, a Facebook-reklámok elhelyezésével foglalkozó Nakama&Partners Kft. ügyvezetője és résztulajdonosa a híradásokból már jólismert, II. kerüli luxus társasház-lakóparkba, a Pasa Parkba jár haza.

Hivatalosan azonban sokáig nem férjével élt, hanem – ahogyan a Bors beszámolt róla – egy belvárosi fideszes politikus, Pásztor Lajos lakásába volt bejelentve. A miniszter felesége a napilapnak idén júliusban azzal magyarázta a szokatlan helyzetet, hogy évekkel ezelőtt egy lakásfelújítás miatt jelentkezett be átmenetileg, mindössze pár hónapig bérelték a lakást, de aztán nem jelentkezett ki. Ígérte: hamarosan sort kerít a címváltoztatásra.

Sort kerített. A 24.hu az Opten céginformációs adatbázisban lelt rá Rogán-Gaál Cecília adatváltoztatására, amelynek dátumaként 2016. október 18-át adták meg. Eszerint a férje által sikeres üzletasszonyként jellemzett

Rogán-Gaál Cecília hivatalos székhelye már a II. kerületi Pasa Park.

Gumifalú ingatlan, elit szomszédokkal

A gumifalú jelzővel is illetett lakás 2014 márciusában került a figyelem középpontjába, mikor a jelenlegi miniszter többször is belejavított már leadott, a 2013-as évre vonatkozó vagyonnyilatkozatába.

  • Rogán először azt pontosította, hogy nem felerészben, hanem egyedüli tulajdonosként birtokolja a 2009-ben vásárolt budai, 149 négyzetméteres lakást. Magyarázata szerint az ingatlant házastársi közös tulajdonnak tekintette, ezért is tüntette fel így vagyonnyilatkozatában.
  • Kicsit több mint egy hét múlva ismét módosítani kellett, ugyanis kiderült, hogy a lakás valójában nem 149, hanem 185 négyzetméteres. Rogán a tévedést azzal magyarázta, hogy egy télikert kialakításával nőtt meg a lakás területe. Ekkor jelentette be azt is, hogy az ingatlanhoz tartozó teremgarázsban és tárolóhelyiségben is résztulajdonos.
  • 2014 márciusának végén számolt be róla a 444.hu, hogy Rogán-Gaál Cecília egy, szintén a Pasa parkban lévő, 141 négyzetméteres lakás résztulajdonosa 52/100 tulajdoni hányadban. A másik résztulajdonos Deák Annanária, Puskás András egykori belvárosi alpolgármester felesége.

Rogán Antal 2014. április 1-i, az MTI-ben megjelent közleménye szerint felesége lakrészét is összenyitották az ő lakásával, tehát a Pasa Parkban összességében 255 négyzetméteres lakásuk van, csak ezt még nem vezették át hivatalosan.

A Pasa Parkban egyébként nem akárkikkel kerültek szomszédságba, itt választott otthont Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Csetényi Csaba is. Utóbbiról legutóbb akkor írtunk, mikor kiderült: cégei reklámközvetítői, valamint közzétételi díj címen 900 millió, de akár 1,9 milliárd forintot is zsebre tehettek az október 2-i népszavazási kampánnyal, valamint annak felvezetésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik