Belföld

Fejszével támadt alvó testvérére, mert szerinte miatta lett szegény

24.hu
24.hu

2016. 12. 01. 12:25

Kényszergyógykezelést indítványoztak a férfi ellen, aki idén januárban fejszével támadt a húgára, mert őt okolta rossz anyagi helyzetükért. Életveszélyt okozó testi sértés miatt akarták felelősségre vonni, de az ügyészség a felmentését kérte a vád alól kóros elmeállapota miatt.

A vádlott és lánytestvére együtt éltek Komádiban szüleik halála után. A nőt korábban a bíróság cselekvőképességet kizáró gondokság alá helyezte, gondnoka a vádlott lett. A férfi keveset keresett, és apjuk halálát neki kellett fizetnie a családi házra felvett hitel törlesztőrészletét is a napi megélhetésük biztosítása mellett. Tavaly év végére  jelentős pénzzavarba került, nem tudta befizetni a számlákat és a szomszédoktól, ismerősöktől kölcsönkért pénzt sem tudta visszaadni.

2016. január 11-én este bort ivott, majd lefeküdt aludni. Így tett testvére is. A férfi éjjel nem érezte jól magát, felkelt és az anyagi problémáin gondolkozott. Arra jutott, abban, hogy ilyen kilátástalan helyzetbe került, testvérének is szerepe van. Ezután a kamrába ment, felkapott egy fejszét, odament alvó rokonához és fejen ütötte a szerszám élével. Miután szembesült azzal, hogy mit tett, azonnal orvost hívott.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.