Belföld

Deutsch újra beszólt Sebestyén Balázsnak

Beszélt a Gyárfás-ügyről, Orbán kifütyüléséről, a Népszabadság bezárásáról is.

Az európai parlamenti képviselő és internetes kormánybiztos a szólás-, a véleménynyilvánítás és gondolat szabadságának elkötelezett híve. Ugyanakkor a 168 Órának azt mondja, éppen ezt a szabadságot korlátozta durván az elmúlt évtizedekben a politikai korrektség mantrája. Szerinte az mára a balos és liberális nézeteket vallók gondolatdiktatúrájává, gondolatrendőrséggé vált.

A Kardos Erdőnek adott interjúban ezt követően szóba kerül cigányozás, zsidózás, emberi tisztesség, erkölcs és populizmus. Kormánybiztosként beszél az internet áfájáról, amit a kormány akkor is csökkent, ha az EU nem járul hozzá, az MTK-elnökeként pedig a kormányfő kifütyüléséről, amit egyszerűen azzal magyaráz, hogy

vannak, akik nem szeretik Orbán Viktort.

A MOB alelnökeként teljesen érthetetlennek nevezi, ami az elmúlt hetekben az olimpiai bizottság vezetésében történt, meglepte a főtitkár és a sajtófőnök menesztése, a Gyárfás-ügyről pedig azt mondja, lehet, de nem érdemes mögötte kormányzati szándékot keresni, ahogy a Népszabadság bezárása mögött sem.

Ami a Népszabadsággal történt, az kizárólag a magyar baloldal és a haladó értelmiség sara és totális csődje. Volt egy piacvezető lapjuk, 2015-ig ők voltak a tulajdonosok, de az egészet elkótyavetyélték. Elcseszték!

Az interjúban Deutsch elmagyarázza, miért osztotta ki Sebestyén Balázst a Facebookon.

Nevetségesnek tartom ugyanis, hogy egy olyan ember, aki nyilvános, érveket felsorakoztató vitában soha életében nem részt nem vesz, felülről, hatalmi pozícióból – hisz a mikrofon ezt lehetővé teszi számára – folyamatosan a vitakultúrát kritizáló megmondó emberi kinyilatkoztatásokat tesz. Biztos vagyok benne, hogy Sebestyén Balázs gond nélkül tudja folytatni a karrierjét – és nem is rossz fizetésért. Egyébként én szívesen hallgatom a műsorait.

Deutsch szerint nem az a szimbolikus, ha a műsorvezető Simicska rádiójából Vajna rádiójába megy, hanem ennek a felvetése. Szerinte ez egy paranoiás politikai gondolkodás jelképe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik