Szentté avatás - Szentmisét tartottak Rómában a magyar zarándokoknak
Belföld

Volt padtársa terjesztette fel Bayert lovagkeresztre

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 11. 30. 13:41

Korábban a témában:

Korábban igen nagy vihart kavart, amikor Bayer Zsolt augusztusban megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét. A publicista kitüntetése miatt több mint százan adták vissza állami elismerésüket. Az már korábban kiderült, miért kapta a lovagkeresztet, azt is lehetett tudni, hogy azt “A GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány” elnökhelyettese indítványozta, amit miatt az elnök lemondott. Az új fejlemény, hogy végül Semjén Zsolt javasolta a kitüntetést, amit Lázár János adott át.

A GULAG rabtelepein fogvatartottakkal való érzelmi azonosulásért, az erdélyi magyarság életének hiteles bemutatásáért. Javaslattevő miniszter: Semjén Zsolt

Többek között ez szerepel abban a hivatalos papírban, amit Harangozó Tamás MSZP-s képviselő kapott a Miniszterelnöki Kabinetirodától, miután közérdekű adatkérést küldött nekik Bayer Zsolt állami kitüntetésével kapcsolatban – írja a 444.hu. 

Bayer Zsolt korábban lapunknak azt mondta a miniszterről. 

A Szilágyi Erzsébet Gimnáziumba jártam, úgy ültünk a hátsó padban, hogy Semjén Zsolt, Bayer Zsolt és az azóta leginkább Ross doktor magyar hangjaként ismert Szabó Sipos Barnabás. Érdekes hely volt az az intézmény, odajártak az egykori Horthy-középosztály roncsának ivadékai, ezek voltunk mi, meg a Kádár-középosztály ivadékai. Suli után rendre Semjénékhez mentünk fel, a Keleti Károly utcában laktak, fantasztikus méretű, csodálatos, polgári lakásban; az édesapja körzeti orvos volt a második kerületben, mindig akadt otthon vaddisznókolbász, szarvas szalámi, és Zsoltnak egy héttel a megjelenés után megvoltak Jugoton kiadásban a Pink Floydok és a Deep Purple-ok. Amúgy ricsés csávók voltunk, ő is, én is. Micsoda fényképeket őrzünk egymásról! Én harmadikban sajnos buktam oroszból, nem ellenállásból, hanem mert utáltam, és el se mentem a pótvizsgára. Amúgy összesen nyolcan buktunk, legjobb barátok. Kivéve Zsoltot, aki osztálytársnőnkkel, Menus Gabival járt, aki viszont jól tanult, így szegény Semjén két malomkő közt őrlődött. Bukott volna velünk szívesen, de hát a szerelem… Csak megjegyzem, Gabi Zsolt felesége ma is, és a gyermekei anyja. Úgyhogy jól döntött. Szóval Semjén ment negyedikbe. Szeptemberben ismét irány a Semjén-lakás, és azt láttuk, hogy a szobája kiürítve, a fal hófehérre meszelve, a teljes berendezés egy íróasztal, egy ágy, fölötte feszület. A következő évben Zsolt a teológiára ment. 1981 volt akkor, hogy értsük a döntés súlyát ebben is. Én meg azóta kérdezgetem tőle, mi történt vele azon a nyáron.

Mi?

Mindig azt válaszolja hamiskás félmosollyal, hogy ha majd eljön az ideje, elmondja.

Tehát?

Tehát nekem senki ne álszentezze Semjént! A hit nála nem manír.”

Harangozó Tamás augusztus óta Bayer kitüntetése miatt 13 levelet váltott különböző minisztériumok vezetőivel, végül ezért küldött közérdekű adatkérést Rogán Antal minisztériumának.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.