Belföld

Tárgyalásra menet összevert egy nőt a miskolci bíróság előtt

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki a tárgyalására menet megverte volt élettársát Miskolcon, a bíróság épülete előtt. Ezúttal zaklatás bűntette és garázdaság vétsége miatt kell felelnie.

A 36 éves férfi és volt élettársa kapcsolatából egy kislány született, akit közösen neveltek. 2013 őszén azonban mindketten előzetes letartóztatásba kerültek, így a kapcsolatuk is megszakadt. Míg rács mögött voltak, a gyerekről a nő szülei gondoskodtak. Csaknem másfél év elteltével mindketten szabadultak és házi őrizetbe kerültek. Ezalatt a férfi rendszeresen látogatta az akkor már 4 éves kislányt, ilyenkor általában próbálta meggyőzni volt párját, hogy béküljenek ki és költözzenek össze megint. De a nő erre nem volt hajlandó, a férfi pedig a válasz hallatán rendszerint dühös lett  és azzal fenyegetőzött, hogy megveri.

Éppen a saját tárgyalásukra érkeztek márciusban, amikor a vádlott nekiesett a nőnek. Vitatkozni kezdtek, ami odáig fajult, hogy a férfi ököllel megütötte gyermeke anyját, és még akkor sem állt le, miután a nő a földre került. Megragadta a hajánál fogva és többször fejbe verte. Agyrázkódást és zúzódásos sérüléseket okozott neki.

A férfi ezúttal előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását, az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltás indítványozott vele szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik