Belföld

Tanársztrájk NEM lesz hétfőn, NEM örülhetnek a diákok

Közeleg a közalkalmazottak hétfői sztrájkja, ilyenkor szokták más szakszervezetek bejelenteni, hogy ún. szolidaritási sztrájkot tartanak. Tehát azért nem veszik fel a munkát, mert egyetértenek a máshol melózók követeléseivel. Ehhez most a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is csatlakozott.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy reggel 8 órától egy órán át lesz munkabeszüntetés, tehát nem tanítanak a csatlakozó tanárok.

Az intézményfenntartó Klikkel is megállapodtak az elégséges szolgáltatásról, illetményt pedig nem fognak levonni a sztrájkolóktól. A közszolgák amúgy 30 százalékos keresetnövekedést akarnak elérni, valamint november 12-t munkaszüneti nappá tennék az ágazatban dolgozók számára – írja a HírTV.

FRISSÍTÉS: Elmarad a tanársztrájk

Egy órával cikkünk megjelenése után a PDSZ sajtóközleményt adott ki, amiben azt írják, a sztrájk okafogyottság miatt elmarad. Íme az indok, szó szerint:

A mai információk szerint a szervezők sztrájkbizottsága és a munkáltatók képviselői megállapodtak a sztrájkkövetelések teljesítését illetően. A 2016. december ötödikére tervezett tiltakozó akciójuk így elmarad.

A PDSZ – ben tudomásul vesszük a döntést, s az erre a napra meghirdetett szolidaritási sztrájk felhívást – annak okafogyottsága miatt – visszavonjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik