Belföld

Több napig hevert a holttest a budapesti kórház mosdójában

A kórház rendőrségi vizsgálatra hivatkozva nem nyilatkozik, csakhogy nincs is rendőrségi vizsgálat.

Több napig hevert a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház egyik női mosdójában az a holttest, amelyre vasárnap bukkantak rá. Pedig a mosdóban naponta legalább egyszer kötelező lenne a takarítás – írja a Blikk. Hozzáteszik: a hivatalos közlés szerint egy látogató halt meg természetes halállal, de a kórházi pletyka szerint egy hajléktalan lett öngyilkos.

A lap által megkérdezett járványügyi szakember, Ócsai Lajos azt mondta: el sem tudja képzelni, hogyan fordulhatott elő ez az eset, miközben egy benzinkúton óránként kell a vécét takarítani. A higiénés tevékenységet az intézmények működési rendjében szabályozzák, naponta akár többször is kötelező a takarítás. Egy holttest viszont akkor jelent járványügyi veszélyt, ha érintkeznek vele.

A kórházat felügyelő Állami Egészségügyi Ellátó Központ közölte: az ügyről a folyamatban lévő rendőrségi vizsgálat lezárásáig nem nyilatkoznak. Csakhogy a rendőrség szerint nincs is eljárás, mert a haláleset nem minősül rendkívülinek.

A Blikk szerint egyébként könnyedén be lehet jutni látogatási időn kívül is a kórházba, se a koraszülött, se a belgyógyászati és neurológiai osztályon nem kérdezték meg tőlük, hogy mit keresnek ott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik