Belföld

Megvolt a világtörténelem első magyar-bangladesi csúcstalálkozója

Banglades gazdasági eredményei Európában is kiérdemlik a figyelmet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután a magyarországi hivatalos látogatáson tartózkodó Sejk Haszina Vazed bangladesi kormányfővel tárgyalt az Országházban.

Az ázsiai országban bekövetkezett “helyzetjavulás” bizonyíték arra, hogy

akkor is lehet növelni egy nép jólétét, ha látszólag minden természeti erő és a megörökölt szegénység is ott áll a siker útjában

– fogalmazott Orbán Viktor a Budapesten zajló víz-világtalálkozóra érkezett bangladesi miniszterelnök társaságában.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A mostani volt “a világtörténelem első magyar-bangladesi csúcstalálkozója” – mondta a Sejk Haszina Vazeddel folytatott megbeszéléséről a magyar kormányfő, aki a két ország közötti együttműködés lehetséges területei között említette a vízgazdálkodást, a mezőgazdaságot és a digitális gazdaságot.

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy Banglades a terrorizmus minden formáját elutasítja. Hozzátette, osztja bangladesi kollégája véleményét abban, hogy

a terrorizmust nem lehet kötni sem valláshoz, sem nemzetiséghez, sem civilizációhoz, sem etnikumhoz.

A nagy földrajzi távolság ellenére is jó az együttműködés Magyarország és Banglades között – mondta Sejk Haszina Vazed bangladesi kormányfő kedden az Országházban, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozott.

A bangladesi kormányfő újságírók előtt kiemelte: jó lehetőségek kínálkoznak a kereskedelmi és befektetési kapcsolatok elmélyítésére, továbbá országának a vízgazdálkodással kapcsolatos szekértelemre is nagy szüksége van, ezért jó, hogy ezen a területen szándéknyilatkozatban is rögzítették együttműködési hajlandóságukat.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik