Belföld

Visszavonták a 3-as metró felújítására kiírt tendert

A Közbeszerzési Értesítő hétfői számában arról ír, a társaság a vágányépítési, az alagúti munkák, a biztosítóberendezés, az automata vonatvezérlő-rendszer felújítására, valamint a vasúti távközlési és a központi diszpécserrendszerek korszerűsítésére vonatkozó eljárást vonta vissza.

Tarlós István főpolgármester november 18-án, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az előbbiekre vonatkozó európai uniós eljárási rend szerinti nyílt közbeszerzési eljárást a közbeszerzési kft. megsemmisíteni javasolja, mivel a beérkező ajánlatok ajánlati ára a jelek szerint jelentősen meghaladja a rendelkezésre álló összeget.

Javasolták azt is, hogy a közbeszerzés újbóli megindítása a végleges ajánlattévő rendelkezésre álló kiviteli tervei birtokában történjen meg. Tarlós akkor kiemelte, a BKV metrófelújítási projektigazgatósága ezt tudomásul vette, és új eljárást indít.

A jelenlegi állás szerint reálisan 2017 júniusában indulhatnak meg a 3-as metróvonal rekonstrukciójának kivitelezési munkálatai.

Tarlós István októberben arról beszélt, hogy valakik azért hátráltatják a 3-as metróvonal felújításának elkezdését, mert nem áll rendelkezésre megfelelő számú magyar busz a metrószerelvények pótlására.

Nem sokkal később azt mondta: veszélyben érzi a felújítási projektet, a beadott árajánlatok nem alátámaszthatóak: bár nem mondja azt, hogy az építő cégek kartelleznének, de a beadott árajánlatok gyanúsan egyformák és magasak. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik