Belföld

Száznegyvennel száguldozott a terepjárójával Kecskeméten, meghalt egy autós miatta

Hamarosan bíróság elé állítanak egy férfit, aki halálos balesetet okozott idén januárban Kecskeméten. A büntetett előéletű autóssal szemben vádat emeltek, az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést és vezetéstől eltiltást indítványozott vele szemben.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi január 30-án este Kecskemét lakott területén haladt a terepjárójával, de a megengedett 50 kilométer per óra helyett csaknem 143-149 kilométer per órával száguldozott.  Egy útkereszteződéshez érve a vele szemből érkező autós megkezdte a balra kanyarodást, mert nem számított arra, hogy a vádlott megengedett sebesség csaknem háromszorosával közlekedik. A vétkes sofőr fékezett, de már késő volt, a járműve elejével a kanyarodó kocsi jobb oldalának ütközött.

“Az ütközés olyan erejű volt, hogy mindkét jármű megpördült, majd a vádlott gépkocsija az út széli vasbeton oszlopot is kitörte, míg a sértett gépjárműve 100 méter sodródást követően állt meg.”

A kanyarodó autó vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A terepjáróban vezetője és utasa pedig megsérült, mindketten súlyosan.

“A vádlottat kötelezték a vezetői engedélye leadására, azonban ennek önként nem tett eleget, erre csak fél évvel később, egy közúti ellenőrzés során került sor. Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, amely 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő” – közölte az ügyészség.

A férfi szabadlábon várja a tárgyalását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik