Belföld

Országszerte taroltak a függetlenek

valasztas(2)(430x286).jpg (választás, )
valasztas(2)(430x286).jpg (választás, )
Egyetlen pártszínekben induló jelölt sem tudott nyerni.

Újra Dávid István (független) lett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szuhakálló polgármestere. Ő korábban lemondott, ezért kellett az időközi önkormányzati választást kiírni. A település 794 választójából 404-en szavaztak, négyen érvénytelenül. Az újraválasztott polgármester 252 voksot kapott. Tóth Zoltán független jelölt 114-et, a szintén függetlenként induló Szotáczki Attila 30-at. Tóth Ferenc, a Magyar Munkáspárt jelöltje 4 szavazatot kapott.

A független Kovács Sándor lett a polgármester a Baranya megyei Markócon, ahol a képviselő-testület két tagját is megválasztották. A 70 lakosú község 51 választópolgára közül 43 szavazott. Az időközi választásra azért volt szükség, mert a testület nyáron feloszlatta magát. A győztes 25, független vetélytársa, Lantos Tamás Ferenc korábbi polgármester 18 érvényes szavazatot kapott. A képviselőket öt független jelölt közül választották ki a markóciak.

A független Csizmár Gyulát választották polgármesterré a Nógrád megyei Erdőtarcsán, ahol az előző polgármester egészségügyi, családi okok miatt augusztusban lemondott. A 442 választásra jogosult közül 267-en szavaztak, ketten érvénytelenül. Csizmár Gyula 123 szavazattal győzött. Varga Péter (független) 70, Sebestyénné Brodács Hajnalka (független) 41, Varga Péterné Tóth Csilla (független) 28,  Herédi Sándor, a Magyar Munkáspárt jelöltje 2 voksot kapott.

A független Bene-Sinkó Beáta lett polgármester a Heves megyei Pálosvörösmarton, ahol a képviselő-testület augusztus 29-én indoklás nélkül feloszlott, ez előző polgármester pedig augusztus 31-i hatállyal lemondott. Az 550 választásra jogosultból 315-en járultak az urnákhoz. Bene-Sinkó Beáta, 198-an, a DK és az MSZP közös jelöltje, Gál Benedek 104, a Magyar Munkáspárt indulója, Nagy Attila Tiborra 1 szavazatot kapott. A négy képviselői helyért 17 jelölt indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik