Belföld

Kamionnal ütközött egy tehervonat Nyúlnál

Kamionnal ütközött egy tehervonat Nyúlnál, a Vasútsor utcai vasúti átjárónál hétfő délelőtt. A helyszínre több településről riasztottak tűzoltókat, a pannonhalmi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit,  a győri hivatásos tűzoltókat, illetve a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a mobil labort.

A mozdonyvezető beszorult a fülkébe, a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. Rajta kívül még egy ember tartózkodott a fülkében, ő azonban nem szorult be. A kamion vezetője az elsődleges információk szerint nem sérült meg a balesetben.

A kamion búzát szállított, ami szétszóródott, a vonat rakománya között veszélyes anyag is található a feliratok szerint, a tűzoltók azonban nem tapasztaltak szivárgást a vagonokból. A vasúti szerelvény két kereke kisiklott az ütközés következtében. A tűzoltók áramtalanították a kamiont és a mozdonyt is. A mentés idejére a közúti és a vasúti forgalom is szünetel a helyszínen.

Múlt héten Adács és Karácsond között gázolt egy tehervonat. Két embert ütött el,  mindketten a helyszínen életüket vesztették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik