Belföld

Gyurcsány: Orbán a leggazdagabb magyar    

Szerinte ez nincs rendben, hiszen a Fidesz elnöke soha nem csinált mást, csak politizált.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint szóvivőjük, Gréczy Zsolt újabb kitiltása a Parlamentből egy semmit nem érő politikai játszma része. Gyurcsány Ferenc az ATV reggeli műsorában azt mondta: Kövér László szereptévesztésben van, ő nem is érti, mit csinál a házelnök, miért zárja el az Országházat hermetikusan, miért félnek a fideszes politikusok

Csináljanak rendes politikát, ne lopják szét az országot, és válaszoljanak a kérdésekre, ez a mi dolgunk.

Szerinte a Fidesz ellopja az országot és a törvénykezést is, és az sincs rendben, hogy az a magyar miniszterelnök, aki soha nem volt más, mint politikus, ma Magyarország leggazdagabb embere. (Ez visszatérő vád Orbán Viktor ellen, mint korában megírtuk, az Együtt ki is számolta vagyonát, amit 205 millárdra becsült.) Gyurcsány Ferenc is matekozott.

A miniszterelnökként kapott másfél milliós fizetéséből nem lehet a Szabadság-hegyen villája, nem tud magánrepülőgéppel utazni, ebben a családban a többszöröse fogy el annak, amit ő megkeres.

A DK elnöke szerint amíg Polt Péter a legfőbb ügyész, addig a miniszterelnök és a környezete védve érzi magát, de a kormány nyakig ül a szervezett bűnözésben. Erre utal a Pharaon-ügy, és az hogy nem rendeltek el vizsgálatot azok után sem, hogy közvetlenül a kormányfő környezetében tűnt fel a körözött bűnöző. Gyurcsány szerint nem reális az amerikai titkosszolgálati játszma emlegetése.

A volt kormányfő azt ajánlotta a következő “demokratikus” kabinetnek, hogy már a kormányzás kezdetén tegyen javaslatot az egészségügy átalakítására, arról legyen vita, majd az első év vége felé népszavazás a kikristályosodott problémákról.

Bármilyen nagy átalakítást az egészségügyben csak akkor lehet sikeresen megcsinálni, hogyha függetlenül attól, hogy rendben van, meg lehet hozzá szerezni a választók támogatását.

Gyurcsány úgy gondolja, szimbolikusan a vizitdíjba bukott bele, ezért nem csinálna még egyszer átfogó reformot, anélkül, hogy előzőleg nincs meg a többségi támogatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik