Belföld

Publicus: a Fidesz még mindig a csúcson

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, november 11 és 15 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát.

Mint honlapjukon írják, az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékponttal növekedett: jelenleg 27 százalék. Az MSZP, a Jobbik tábora is változatlan maradt 12, és 11 százalék, valamint a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága immár harmadik hónapja 1 százalék. A Jobbik támogatói továbbra is a legkevésbé aktívak, és nincs változás abban sem, hogy meglehetősen magas a párthoz lazán kötődők aránya. Nemúgy az MSZP szavazói: ők a kampány lecsengésével ismét meglehetősen aktívak.

Kevesebb a bizonytalan

Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan továbbra is 3 százalékon áll. A DK támogatóinak száma most egy százalékpontot növekedve újra 4 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban nem elérte el az 1 százalékot, a Kétfarkú Kutya Pártnak viszont harmadszor sikerült megugrani az egy százalékot. A PM és a MLP támogatóinak az aránya azonban ebben a hónapban sem érte el ezt a szintet.

A Publicus felmérése szerint a bizonytalanok aránya egy százalékponttal csökkent a népszavazási kampány óta, 41 százalék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik