Belföld

Keressük Magyarország kedvenc lakótelepét

Kik azok? Minden városban jelen vannak, sőt sok településen a lakosok zömét alkotják. Vagyoni helyzetük változó, de alapvetően nem a legfelsőbb tízezer tagjai. Többségük gyermektelen pár. Többet nem segítünk, íme a megfejtés:

Ők a lakótelepek lakosai.

Versenyre fel!

Az ország jelentős szeletét képviselik a telepiek (ld. lejjebb), ezért úgy döntöttünk, ideje teret adni az ő lokálpatrióta érzelmeiknek is. Ha te is azt érzed, rajongod a teleped, nem tudnál élni öntöttbeton pingpongasztal nélkül, imádod a két négyzetméteres közérteket a tízemeletes tövében, megdöglesz a lapostetős iskolaépületekért és csak hunyorogva tudsz ránézni a kertvárosi ficsúrokra, akkor ez neked szól:

KI AKARJUK DERÍTENI, MELYIK AZ ORSZÁG KEDVENC LAKÓTELEPE!

Erre az e-mail címre kattints, ha úgy érzed, a te teleped nem maradhat ki, ehhez pedig szívesen fogadunk szöveges, képes, videós, infografikás, grafikonos vagy egyéb indoklást is. Figyelem, csak a nevezett lakótelepek indulnak, szóval ha pl. Békásmegyerről senki sem küld ajánlást és indoklást, akkor szegény békásiak nem tetszeleghetnek az Ország Legkedveltebb Lakótelepe címben.

Telepi pride

Nem kis számról beszélünk a lakótelepiek esetében: a 2011-es népszámlálás szerint 1 149 186 fő lakik panelházban, 592 391 fő pedig közép- vagy nagyblokkos, öntött betonos épületben. Ez összesen 1 741 577 fő. Ha azt vesszük, hogy 9 938 000 fő hazánk lakossága, akkor a lakótelepiek az összlakosság 17,5 SZÁZALÉKÁT teszik ki.

A telepiek tehát megkerülhetetlen csoport, már csak azért is, mert a magyar településszerkezetekben kezdetben még nagyon idegen, de mára belenőtt lakótelepek lakosai kifejlesztettek egy lokálpatrióta büszkeséget maguknak. Mára ugyanúgy lehet valaki büszke kiskunhalasi, mint büszke uránvárosi vagy épp havannatelepi.

Egy kis kedvcsináló a múltból, aminek megtekintése után lehet is nevezni szívünknek legkedvesebb telepünket:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik