Belföld

Titkosszolgálati összeesküvést sejt a Magyar Idők az Orbán-Pharaon szivárogtatásnál

A Magyar Idők nem kapott érdemi választ az Egyesült Államok budapesti nagykövetségétől arra, hogy miért 11-féle néven és négy eltérő születési dátummal, valamint két eltérő születési hellyel köröztetik a Ghaith Pharaont. Mint írják, arra sincs válasz, miként fordulhat elő, hogy a Pharaon ellen kiadott FBI-körözéshez utólag kellett megkérnie a magyar Alkotmányvédelmi Hivatalnak az ujjnyomatait, mivel azok a körözéshez nem voltak csatolva.

A Magyar Idők az ATV.hu-ra hivatkozva arról ír, hogy az amerikai mellett az orosz és az izraeli titkosszolgálatnak is érdekében állhatott kiszivárogtatni a kormány kötődéseit az üzletemberhez.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Ghaith Pharaon nevét emlegette Tarsoly Csaba, a Quaestor-botrány elsőrendő vádlottja. Pharaon egy magyarországi érdekeltsége vásárolta meg az Orbán Viktorék házával szembeni villát és a mellette lévő telket a Cinege utcában, egy másik hozzá köthető cég pedig egy Tiborcz Istvánnal hírebehozott vállalkozással üzletelt. Pharaon cégei szerezték meg a seregélyesi és a hőgyészi kastélyt is, egy érdekeltsége pedig korábban a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal is üzletelt, augusztus 4-én éppen akkor futott be a spliti kikötőbe luxusjachtja, amikor Mészáros Lőrincé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik