Belföld

Teljesen mást mond Orbán és Lázár

Lázár János és Orbán Viktor (lázár jános, orbán viktor, )
Lázár János és Orbán Viktor (lázár jános, orbán viktor, )
Pedig mindketten ugyanarról beszélnek.

A kormányfő a 2017-2018-as bérmegállapodás aláírásakor a Nemzetgazdasági Minisztériumban külön kiemelte, hogy a béremelés lehetőségért keményen meg kellett dolgozni, az “nem jószándék kérdése”, ahhoz szükség van versenyképes gazdaságra és cégekre, mert csak a versenyképes cégek tudnak béreket fizetni és emelni. Orbán Viktor személyesen is büszke a nagyarányú béremelésre, amelynek előfeltétele, hogy versenyképesek legyenek a vállalatok.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor az EU fejlesztési források felhasználásáról rendezett konferencián komoly gondnak nevezte, hogy Magyarország versenyképessége romlott az elmúlt években. Nagyon. A tendenciák sem adnak okot a bizakodásra, a V4-ek elhúztak mellettünk és a gazdasági növekedés sem hozott fordulatot ezen a téren.

A Világgazdasági Fórum 138 országot felsoroló versenyképességi listáján hazánk a tavalyi 63. helyről idén a 69.-re esett vissza. A felméréshez a Kopint-Tárki által megkérdezett hazai vállalatvezetők a gazdaságpolitikai döntéshozatal kiszámíthatatlanságát, valamint a korrupciót nevezték a két legsúlyosabb problémának.

A miniszter a szokásos kormányinfón egyébként maga is méltatta a béremelést. A következő években a minimálbér emelése és a járulékcsökkentés együtt eredményezhet 40 százalékos béremelkedést, aminek a feltétele a teljes foglalkoztatás és a munkaalapú társadalom – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik