AppleMark
Belföld

Sebestyén Balázs: Amikor Orbán összeveszett Simicskával, már várható volt, hogy ez lesz belőle

24.hu
24.hu

2016. 11. 24. 08:43

Pontosan ismerjük a politikai viszonyokat. Attól kezdve, hogy Simicska Lajos összeveszett Orbán Viktorral, lehetett tudni, mire számíthatunk. Ezek az adók bűnben fogantak. Már akkor sok zűr volt velük, amikor 2009-ben a Danubius és a Sláger Rádió egy politikai háttéralku következtében elveszítette a frekvenciáját, és elindult a Class FM. Most ugyanaz történik, mint akkor. Amilyen a kezdés, olyan a befejezés.

Körülbelül ezzel indítja Sebestyén Balázs azt az interjút, amit a Class FM megszűnése után a 168 órának adott. Sebestyén azt mondta, eddig nem érezték, hogy ennyire át lenne politizálva a rádió, pedig tudták, hogy át van.

A média rohadtul átpolitizált, nem csak nálunk, máshol is. Azt kell eldönteni, mi vállalható be ebben a helyzetben. Rajtunk és a rádión nem lehetett érezni se azt, amikor Lajos jóban volt Viktorral, se azt, amikor összeveszett vele. Minket nem irányítottak, nem mondták meg, mit csináljunk, nem kértek témákat.

A kifogása az, hogy mindenhol ez van.

Nézzük meg a TV2-t, az Origót, a megyei lapokat, sorolhatnám. Mondjon egyetlen olyan orgánumot, amely mögött nem áll valaki, akár egy párt. A szakmánkban 2010 óta ez szinte természetes. A média hatalmi ág, mindig is átitatta a politika. Ezzel nem lehet mit kezdeni.

A Class FM és a Morning Show megszűnéséről azt mondta, Magyarországon nem szoktuk szépen lezárni a dolgokat.

Nagy magyar átok, ami rajtunk ül. Az elegancia, a nagyvonalúság, a szép befejezés nem jellemző ránk. Hogy magától tette, kérték vagy kiadták neki, nem tudom eldönteni. A bezárás előtt pár nappal küldtek nekem egy levelet, amelyben felmentettek a munkavégzés alól, és közölték: másnap nem kell bemennem dolgozni. Mondom, jó, gyerekek, ha így akartok bezárni, ám legyen. Fájt volna, ha nem tudunk elköszönni a hallgatóktól. Azt sejtettük, hogy nem várják meg az utolsó napunkat, hátha mondunk valamit a folytatásról vagy bármi kellemetlent. De az, hogy kiadtak egy közleményt, amelyben hazugságot állítottak és olyat adtak a számba, amit nem mondtam, és még csak meg sem kérdeztek, nagyon nem elegáns. Arra persze hogy reflektálok.

Ennek ellenére azért ő is belátja, hogy az ő bezárásuk nem olyan súlyos, mint mondjuk a Népszabadságé. Pedig Sebestyénék is sokat politizáltak, a menekültválságról főleg.

Itt zajlott előttünk a történelem, erről kell beszélni! A műsor egyik készítője azt mondta adásban, hogy a menekültek már a szobájában ülnek. Erre keményet vitatkoztunk arról, hogy valójában miért kellene segíteni nekik.

Szerinte erről igenis lehet beszélni, akkor is, ha a kormánypárt irányítja a médiát.

Ha nem azt mondod, amit ők gondolnak, máris kommunista vagy. Pedig nem vagyok az, ahogy semmi nem vagyok. Ha ránk szólnak, maximum nem rádiózunk, nekünk a mikrofon nem egzisztenciális kérdés. De csak úgy tudunk hitelesek maradni, ha kimondjuk, amit gondolunk.

Arról is beszélt, hol folytatja tovább. Sebestyén nem mondta ki egyértelműen, de célzott arra, hogy a Rádió 1 lehet az egyetlen választásuk, de azért más megkereséseik is vannak. Ő mindenesetre nagyon bízik abban, hogy Andy Vajna rádiójában nem az lesz, mint a TV2-n.

Andyt pedig ismerem, ő üzletember.

További részleteket a 168 óra mai számában olvashatnak.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.