Belföld
Budapest, 2016. augusztus 30.
Budaházy György az ellene és tizenhat társa ellen terrorcselekmény bûntette miatt indult per tárgyalásán, az ítélethirdetés után a Fõvárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. augusztus 30-án. A bíróság elsõfokú ítéletében tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt. Rendbontások miatt, a bíró kérésére a rendõrök kiürítették a hallgatóság részére fenntartott karzatot.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Megkegyelmezne Budházyéknak a Jobbik

24.hu
24.hu

2016. 11. 24. 16:31

A párt törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy kapjanak amnesztiát a 2006. október 25. és a 2010-es tavaszi parlamenti választások között politikai okból tüntetők.
Korábban a témában:

Toroczkai László, az ellenzéki párt alelnöke a csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy

az 1956-os szabadságharc és forradalom tíz évvel ezelőtti 50. évfordulója utáni forradalmi jellegű cselekmények részvevői alapvető politikai jogaikat gyakorolták a megromlott államrenddel, valamint a hatalmával visszaélő akkori kormányzattal szemben.

A jobbikos politikus szólt arról is, hogy míg Kádár János 1956 után hét évvel általános közkegyelmet gyakorolt a forradalomban részvevőknek, addig a 2006 óta eltelt 10 évben nem történt ilyen.

Ráadásul Gyurcsány Ferenc és akkori kormánya tagjai tovább folytathatják politikai tevékenységüket és számolhatják millióikat, miközben a Budaházy-ügy 17 vádlottja összesen 125 év fegyházbüntetést kapott első fokon.

Megjegyezte, javaslatuk nem csupán erre az ügyre vonatkozik, hanem legkevesebb több száz olyan hazafinak biztosítana közkegyelmet, akit politikai ellenállásuk miatt például  közbiztonság-, személy- és vagyonelleni bűncselekményekkel vádolnak. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Meghalt Stadler József

Kommentek

Buenos Aires, 2017. november 17.
Az argentin haditengerészet által közreadott archív képen a német gyártmányú San Juan argentin tengeralattjáró Buenos Airesben. Az argentin haditengerészet 2017. november 17-én bejelentette, hogy két napja megszakadt a kapcsolata az Argentína déli partvidékén 44 fős legénységgel hajózó San Juannal. (MTI/EPA/Argentin haditengerészet)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.