Belföld

Lassan rádől az orvosi rendelő a márfaiakra

De az évente 11 millióból gazdálkodó településnek fogalma sincs, hogyan hozzák helyre az épületet.

Életveszélyes a háziorvosi rendelő és a könyvtár épülete a Baranya megyei Márfán, de a 11 millió forintos költségvetésből gazdálkodó településnek esélye sincs arra, hogy új épületet emeljen. Pedig már a körzeti orvos is megmondta, hogy nem jön többé a településre, ha az építési hatóság életveszélyessé nyilvánítja az épületet – derült ki az RTL híradójából.

Az 1900-as évek elején emelt téglaépületet évtizedek óta nem újították fel. Mostanra annyira leromlott az állapota, hogy a közelébe sem szabad menni az omlásveszély miatt, sárga szalaggal kerítették körbe. Bár a könyvtár most is működik, gyerekprogramokat nem mernek oda szervezni. Az orvos pedig közölte: őt is megbüntethetik a körülmények miatt, így egészségügyi ellátás nélkül maradhat a település.

A polgármester azt mondta, a belügyminisztériumtól kért segítséget, de 2014-ben írt levelére azóta sem válaszoltak. A minisztériumnál viszont azt mondták: tavaly értesültek a problémáról. Közölték, hogy a márfai önkormányzatnak pályáznia kell, ehhez minden segítséget megadnak. Idén már egymillió forintot kaptak az omladozó épület aládúcolására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik