Belföld

Nahát: eltűnt a Rogán bizalmasához került ingatlan adásvételi szerződése :(

Egyre szaporodnak a gyanús ügyek dr. Kertész Balázs körül, akiről nemrégiben az Index írt portrét. Mint ismert, a portál videót készített arról, hogyan az Ügyvédi Kamara szerint is összeférhetetlenül folytat ügyvédi tevékenységet.

Az Index szerint leleplező cikkük után gyors egymásutánban tűntek el az internetről a Rogán Antal bizalmasaként számontartott Kertész Balázst ábrázoló képek. A Magyar Narancs ma megjelent számában pedig arról ír, hogy nem tudták megszerezni annak a belvárosi ingatlannak az adásvételi szerződését, amelyhez az ügyvéd minimum érdekes körülmények között jutott.

Ritka nagy balek vagy stróman?

Kertész Balázs a Belvárosban megszerzett 245 négyzetméteres lakást egy Aulich utca 3. alatti épületben, itt működik most Monavis Consulting nevű cége. 2011-ben 44 millió forintért szerezte meg a szakértők szerint 100 milliós értékű, ötszobás ingatlant egy dr. Fürstner József nevű fogorvos. 2012 februárjában a Monavis egyszer csak áttette székhelyét Fürstner újonnan szerzett lakásába, majd 2014-ben a fogorvos úgy döntött, hogy az ingatlant beapportálja a Monavisba, Kertész Balázs cégébe, de mindössze 10 százalékos tulajdonrészt kért érte.  Az Index korábbi cikke szerint a Monavis hatalmas irodája

a piacon akár 145-170 milliót is érhet.

A Magyar Narancs cikke szerint dr. Fürstner magatartásából az következik, hogy “ritka nagy balek, vagy az, hogy stróman”. A Magyar Narancs kiszúrta egy Blikk-cikkben azt is, hogy Kertész Balázs cégtársának, Fürstnernek a 2004-es esküvőjén Rogán Antal is jelen volt.

A kerületi jegyző, Sélley Zoltán, aki egyetemi évfolyamtársa volt Kertész Balásznak a lap megkeresésére közölte: az Aulich utcai ingatlan adásvételi szerződését nem találják. A Magyar Narancs beperelte az önkormányzatot, mert az nem teljesítette az adatigénylést. Az V. kerületi önkomrányzatot a perben az a Kosik Barbara képviseli, aki Kertész Balázs irodatársa a Kosik Ügyvédi Irodában.

Ligeti Miklós, Transparency International Magyarország jogi vezetője szerint az önkormányzati vagyonba tartozó lakás értékesítéséről szóló szerződés eltűnése jogszabályba ütközik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik