Belföld

Azt állították, hogy lefizettek egy vezető ügyészt – egy ügyvéd is a vádlottak között

24.hu
24.hu

2016. 11. 24. 11:16

Saját felderítésének adatai alapján folytatott nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészség egy korrupciós ügyben. Csütörtökön közölték: vádat emeltek és hat embert állítanak bíróság elé.

A vád szerint az elsőrendű vádlott bár más ügyben, de ugyanabban a büntetés-végrehajtási intézetben töltötte az előzetesét, mint a harmad- és az ötödrendű vádlott. Utóbbiak ajánlatot tettek neki, hogy lefizetnek egy vezető ügyészt, aki majd elintézi, hogy kiengedjék, de még a nyomozást is megszüntetik majd ellene. Ő belement az “üzletben”, és elmondott mindent az ügyvédjének, aki az ügy hatodrendű vádlottja lett.

A védő az egyik beszélőn odaadta a telefonját ügyfelének, hogy megszerezze a vesztegetéshez szükséges 3 millió forintot. Az ügyvéd a vád szerint többször beszélt az elsőrendű vádlott barátnőjével – a másodrendű vádlottal – és próbálta győzködni, hogy teremtse elő a pénzt. A nő végül belement,  és fizetett:  az ügy negyedrendű vádlottjának – az egyik előzetesben lévő férfi feleségének – két részletben több millió forintot és egy használt kisteherautót adott át, illetve két részletben félmilliót utalt át a megjelölt bankszámlára.

“A nyomozás adatai alapján megállapítható, hogy a vádlottak nem vesztegetettek meg senkit, és valótlanul állították, hogy egy nyomozást vagy ügyészségi döntést befolyásolni tudnának” – közölték. Az első-, a másod-, és a hatodrendű vádlottnak kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt kell felelnie, ők tettükért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés kaphatnak.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.