Belföld

Orbán már nem is emlékszik Simicskára, a G-napra

Esetleges békülésükről, kiegyezésükről kérdezték.

A kormányfő többször sem válaszolt a Klubrádió parlamenti tudósítójának kérdésére, aki esetleges béküléséről Simicska Lajossal próbált volna többet megtudni. A kormányfő kétszer is visszakérdezett. Orbán Viktort Árpási Bence kérdezte. A nagyon villáminterjú:

Bocsánat a Klubrádiótól vagyok. Egy gyors kérdés. Ki fog egyezni Simicska Lajossal?

Miről tetszik beszélni?

Tudja. A G-nap és a társai…

De miről tetszik beszélni?

Ki fog egyezni Simicska Lajossal?…

A harmadik kérdésre már válasz sincs, a kormányfő testőrei közbeléptek, a háttérzajban valaki a miniszterelnök elfoglaltságáról beszél. Korábban az azóta beszántott Népszabadság – Simicskát jól ismerő forrásaira hivatkozva – cáfolta a közelgő kibékülést. Azt írta, az üzletember elszánt, meg akarja buktatni az Orbán-rendszert, nem városi legenda, hogy a Jobbikban gondolkodik. Kivár, figyeli a közvélemény-kutatásokat, de kitart amellett: 2018-ban Orbán megbuktatható.

Simicska engesztelhetetlenül sértve érzi magát, ismerői csak azt tudják elképzelni, hogy valamilyen „meg nem támadási egyezményre” lenne hajlandó a miniszterelnökkel. Ha a Közgép továbbra is külföldi partnerekkel, konzorciumban indul a nagy közbeszerzéseken, és jelentősen alákínál a rendszer új kedvenceinek, akkor elutasítása esetén az Európai Bíróságon támadhatja a tendereket, amivel blokkolhatja a fejlesztéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik