Belföld

Három hónappal meghosszabbították a bicskei gyermekotthon igazgatójának előzetesét

Jól vagyok, ne aggódjatok

– ezt mondta a bicskei gyermekotthon igazgatója, akinek a székesfehérvári járásbíróság 3 hónappal meghosszabbította előzetes letartóztatását.

A Székesfehérvári Törvényszék sajtószóvivője az RTL Klub Híradójának elmondta, úgy ítélték meg, hogy továbbra is fen áll a szökés veszélye. Az is közrejátszott a döntésben, hogy “magatartásával veszélyeztethetné a nyomozást”. Azt nem tudni, hogy ez mit jelent, a nyomozás érdekében erről nem akartak nyilatkozni. Az RTL szerint ennek oka az, hogy az igazgató megpróbálná befolyásolni a tanukat.

A gyermekotthon egykori lakói és munkatársai sem beszélhetnek erről. Egy volt nevelő azt nyilatkozta, azzal, hogy az igazgató előzetesben marad még több egykori áldozata jelentkezhet tanúnak. Annak is örül, hogy kiderült, a felelősségre vonás elől nem lehet elmenekülni.

Megírtuk, megdöbbentő vallomást tett a bicskei gyermekotthon több volt lakója az RTL Klub Házon kívül című műsorának azután, hogy az otthon egyik lakója, egy 18 éves fiú szeptember elején a vonat elé vetette magát. A tragédia másnapján egy barátja bement a rendőrségre és feljelentést tett szexuális zaklatás miatt. Ő is az áldozatok között van.

Augusztus 20-án egyébként kitüntették az igazgatót. V. János ellen már 2011-ben is indult eljárás hasonló gyanúval, de az akkori vizsgálat eredménytelenül zárult, a gyanúsítás ténye pedig nem került be az iratanyagába. Végül előzetesbe került az igazgató. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik