Belföld

A Teréz körúti robbantó apja bevallotta, ő adta a kést fiának

Megírtuk, előzetesben marad a Teréz körúti robbantó. Édesapja a Zalai Hírlapnak adott egy hosszú interjút. A férfi még mindig azt állítja: nem az ő fia követte el a merényletet, amiben két rendőr is megsérült.

Arra a kérdésre, hogy miért nem ismerte fel a kamerafelvételen látható férfiban a fiát, azt válaszolta: azért, mert az nem az ő fia.

Nem a fiam.. Mondták, hogy 170 centiméter körüli. A fiam 185 centiméter körül van. Az arcformája sem olyan. Nem hasonlít rá sem az arca, sem a magassága, sem a mozgása.

Azt is elmondta, hogy fia valóban vitt párszor kést az iskolába, a vadásztőrt tőle kapta, de csak egyszer-kétszer vitte magával, ráadásul semmi rossz szándéka nem volt vele.

Ahogy arról a 24.hu elsőként beszámolt, a fiatalembert október 19-én fogta el a TEK.  Az elfogására szervezett akciót komoly munka előzte meg. A terrorelhárítók konvoját már szerda délelőtt látni lehetett az M1-M7 kivezetőn. Az ügyészség és a rendőrség közös sajtótájékoztatón számolt be másnap az elfogásról. Eszerint a robbantóra terrorelhárítók csaptak le Keszthelyen, egy félreeső úton, a kocsijánál szerda délután 4 körül.  A gyanúsítottról annyit mondtak, hogy magyar állampolgár és nincs nyoma a nyilvántartásban, vagyis büntetlen előéletű és nem budapesti. A bűncselekményt egyedül követte el és félő volt, hogy újabb merényletre készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik